Tulpina indiană a coronavirusului a ajuns în Moldova? Ministerul Sănătății va trimite probe la laboratorul din Germania
Full Article 2 minutes read

Tulpina indiană a coronavirusului a ajuns în Moldova? Ministerul Sănătății va trimite probe la laboratorul din Germania

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) îndeamnă moldovenii să dea dovadă de vigilență sporită în contextul răspândirii cazurilor de infectare cu noua tulpină indiană (Delta) a virusului SARS-CoV-2 la nivel global, inclusiv în țările vecine. Autoritățile au precizat că nu dispun de mijloace pentru a depista această tulpină. Prin urmare, pentru a stabili dacă aceasta a ajuns în țara noastră, vor fi transmise probe la laboratorul din Germania.

„Facem un apel către cetățenii Republicii Moldova să dea dovadă de vigilență sporită și să respecte cu strictețe măsurile de prevenire și control a infecției COVID-19. Totodată, îndemnăm cetățenii să se vaccineze împotriva COVID-19, vaccinul având o eficiență crescută inclusiv împotriva noii tulpini”, se arată într-un mesaj publicat de MSMPS pe 25 iunie.

În continuare este obligatoriu ca populația, inclusiv persoanele vaccinate împotriva COVID-19, să poarte masca de protecție în spațiile închise, să evite aglomerațiile, să-și dezinfecteze regulat mâinile, să păstreze distanța de siguranță de cel puțin 1m, iar în cazul apariției simptomelor de febră, tuse, dificultăți de respirație și alte simptome concomitente, să apeleze imediat la medic.

Specialiștii epidemiologi din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică urmează să propună noi măsuri de prevenire și control a infecției COVID-19, pentru a limita pericolul de răspândire a tulpinii indiene pe teritoriul Republicii Moldova.

Totodată, vor fi prelevate probe pentru a stabili dacă tulpina indiană este prezentă în țara noastră, care vor fi transmise la laboratorul din Germania, pentru secvențiere.

Menționăm că, potrivit specialiștilor, tulpina Delta este mai contagioasă și se răspândește mai rapid, iar cea mai eficientă măsură de protecție este vaccinarea împotriva COVID-19, concomitent cu respectarea măsurilor generale de protecție.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: