Ucraina, pregătită pentru orice „felicitări” din partea lui Putin, pe 24 august
Full Article 1 minutes read

Ucraina, pregătită pentru orice „felicitări” din partea lui Putin, pe 24 august

Forțele aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei nu exclud provocările armate ale Federației Ruse până la Ziua Independenței din 24 august. Cu toate acestea, armata este pregătită pentru orice scenariu, chiar și pentru o criză, a declarat speakerul comandamentului, Iuri Ignat, citat de Unian.

„Armata noastră este pregătită pentru orice scenariu. Se iau în calcul diverse opțiuni, se iau în considerare situații de criză. Războinicii din forțele aeriene ne vor proteja cerul”, a spus Ignat.

Potrivit acestuia, partea ucraineană ține cont și controlează prezența avioanelor și elicopterelor rusești „la zeci de aerodromuri” din Belarus, pe teritoriul Crimeei și în Rusia.

„Vom monitoriza și vom încerca să răspundem în mod adecvat oricăror amenințări pe care probabil le-a pregătit inamicul pentru sărbătoarea noastră principală”, a adăugat Ignat.

Ucraina îşi sărbătoreşte proclamarea independenţei în 1991, în contextul destrămării URSS, la 24 august. Această dată va coincide anul acesta cu marcarea a şase luni de la invazia rusă, care a făcut zeci de mii de morţi şi a provocat distrugeri de proporţii în această ţară.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: