UE condamnă reprimarea manifestaţiilor în Belarus şi cere numărarea „exactă” a voturilor
Full Article 2 minutes read

UE condamnă reprimarea manifestaţiilor în Belarus şi cere numărarea „exactă” a voturilor

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a condamnat reprimarea manifestaţiilor din Belarus, cerând numărarea „exactă” a voturilor exprimate în cadrul alegerilor prezidenţiale, informează Digi24.

„Hărţuirea şi reprimarea violentă a manifestanţilor paşnici nu-şi au locul în Europa. Fac apel la autorităţile din Belarus să vegheze ca voturile de la alegerile de ieri să fie numărate cu exactitate şi făcute publice”, a scris Ursula von der Leyen pe pagina sa de Twitter.

Un mesaj similar a venit şi din partea şefului diplomaţiei europene, Josep Borrell. „Vom continua să urmărim îndeaproape evoluţia situaţiei pentru a evalua modul în care să-şi orienteze UE răspunsul şi relaţiile cu Belarus, ţinând cont de evoluţia situaţiei”, a spus Borrell.

Sursa citată mai notează că situaţia din Belarus va fi discutată şi la reuniunea informală a miniştrilor de externe ce va fi organizată la sfârşitul acestei luni la Berlin.

Precizăm că Lukașenko a câștigat alegerile prezidențiale, obținând 80,2% din voturi. Acesta este al șaselea mandat de președinte.

În seara zile de 9 august, în Minsk și în alte orașe din Belarus au avut loc proteste. Totodată, au avut loc altercații între polițiști și manifestanți, în rezultatul cărora au fost arestate circa 3000 de persoane.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: