UE va cumpăra 300 mln de doze de vaccin împotriva COVID-19. Oficialii vor semna în scurt timp contractul cu Pfizer – BioNTech
Full Article 2 minutes read

UE va cumpăra 300 mln de doze de vaccin împotriva COVID-19. Oficialii vor semna în scurt timp contractul cu Pfizer – BioNTech

Uniunea Europeană va cumpăra 300 milioane de doze din vaccinul elaborat de companiile americană Pfizer şi germană BioNTech. Un acord provizoriu în acest sens a fost semnat încă în septembrie. Anunțul a fost făcut de către preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, după ce, luni, cele două companii au anunțat că vaccinul lor experimental are o eficacitate de peste 90% în prevenirea maladiei COVID-19.

„Contractul cu Comisia va fi semnat în curând”, a afirmat comisarul european pentru sănătate, Stella Kyriakides, salutând anunţul încurajator al celor două companii farmaceutice, conform căruia vaccinul lor are o „eficacitate de peste 90%” contra COVID-19.

Acest contract va fi finalizat „în curând pentru (a comanda) până la 300 milioane de doze”, a precizat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Grupul farmaceutic Pfizer a anunţat luni că vaccinul său experimental are o eficacitate de peste 90% în prevenirea maladiei COVID-19, conform datelor iniţiale provenite dintr-un studiu amplu de fază 3.

Grupul Pfizer şi partenerul său german, compania BioNTech SE, sunt primii producători de medicamente din lume care au prezentat date pozitive furnizate de un studiu clinic realizat pe scară amplă şi care vizează dezvoltarea unui vaccin împotriva noului coronavirus. Cele două companii au anunţat, de asemenea, că nu au detectat deocamdată niciun motiv serios de îngrijorare legat de siguranţa vaccinului şi se aşteaptă să obţină aprobarea de utilizare în regim de urgenţă din partea autorităţilor din Statele Unite spre sfârşitul acestei luni.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: