Ultimul examen pentru elevii din clasa a IX-a: Aproape 30 de mii de absolvenți își testează cunoștințele la istorie
Full Article 50 second read

Ultimul examen pentru elevii din clasa a IX-a: Aproape 30 de mii de absolvenți își testează cunoștințele la istorie

Circa 30 de mii de elevi din Moldova susțin astăzi, 15 iunie, examenul național de absolvire a gimnaziului la Istoria românilor și universală. Proba se desfășoară în incintele a 1073 de instituții de învățământ din întreaga țară, anunță Ministerul Educației.

Potrivit sursei, la examen participă 29 380 de elevi, șase dintre care au obținut nota 10 din oficiu, în baza performanțelor demonstrate în cadrul Olimpiadei Republicane la Istoria românilor și universală, ediția 2023.

Testele de examen vor fi verificate în perioada 6-21 iunie de către comisiile raionale/municipale de evaluare. Rezultatele vor fi afișate la data de 22 iunie în fiecare instituție de învățământ, în care s-au desfășurat examenele.

Elevii pot depune cerere de examinare a contestației la instituția de învățământ, la data de 22 iunie. Rezultatele finale vor fi afișate pe 26 iunie 2023.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: