Un an nou, dar cu probleme vechi. Provocările școlilor cu predare în limba română din Transnistria, discutate la Guvern
Full Article 2 minutes read

Un an nou, dar cu probleme vechi. Provocările școlilor cu predare în limba română din Transnistria, discutate la Guvern

Soarta școlilor cu predare în limba română din stânga Nistrului ajunge, din nou, în atenția autorităților. Vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, anunță că subiectul a fost discutat astăzi la Guvern. Oficialii de la Chișinău au promis sprijin pentru cele opt instituții de învățământ cu predare în limba română din Transnistria, după ce au aflat problemele cu care se confruntă.   

Potrivit Guvernului, ședința de astăzi a fost organizată în comun cu reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării, ai Biroului politici de reintegrare și cu participarea directorilor celor 8 instituții de învățământ cu predare în limba română din regiunea transnistreană.

În cadrul ședinței, viceprim-ministrul Oleg Serebrian a fost informat despre mersul implementării proiectelor finanțate prin intermediul Programului activităților de reintegrare a țării pentru anul 2022, principalele realizări obținute de către instituțiile de învățământ în anul de studiu 2021-2022, dar și obiectivele planificate pentru noul an școlar.

Totodată, în ceea ce privește pregătirile pentru noul an școlar, au fost puse în discuție dificultățile cu care se confruntă cele 8 școli cu predare în limba română și posibile modalități de intervenție întru soluționarea acestora.

Guvernul anunță că autoritățile de la Chișinău au fost date asigurările deplinei deschideri din partea Biroului și a Ministerului Educației și Cercetării privind depunerea tuturor eforturilor necesare pentru asigurarea bunei funcționări a acestor școli, fiind convenită menținerea și în continuare a unui dialog activ în interesul elevilor, profesorilor și a desfășurării unui proces educațional calitativ.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: