Un an nou, dar cu probleme vechi. Provocările școlilor cu predare în limba română din Transnistria, discutate la Guvern
Full Article 2 minutes read

Un an nou, dar cu probleme vechi. Provocările școlilor cu predare în limba română din Transnistria, discutate la Guvern

Soarta școlilor cu predare în limba română din stânga Nistrului ajunge, din nou, în atenția autorităților. Vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, anunță că subiectul a fost discutat astăzi la Guvern. Oficialii de la Chișinău au promis sprijin pentru cele opt instituții de învățământ cu predare în limba română din Transnistria, după ce au aflat problemele cu care se confruntă.   

Potrivit Guvernului, ședința de astăzi a fost organizată în comun cu reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării, ai Biroului politici de reintegrare și cu participarea directorilor celor 8 instituții de învățământ cu predare în limba română din regiunea transnistreană.

În cadrul ședinței, viceprim-ministrul Oleg Serebrian a fost informat despre mersul implementării proiectelor finanțate prin intermediul Programului activităților de reintegrare a țării pentru anul 2022, principalele realizări obținute de către instituțiile de învățământ în anul de studiu 2021-2022, dar și obiectivele planificate pentru noul an școlar.

Totodată, în ceea ce privește pregătirile pentru noul an școlar, au fost puse în discuție dificultățile cu care se confruntă cele 8 școli cu predare în limba română și posibile modalități de intervenție întru soluționarea acestora.

Guvernul anunță că autoritățile de la Chișinău au fost date asigurările deplinei deschideri din partea Biroului și a Ministerului Educației și Cercetării privind depunerea tuturor eforturilor necesare pentru asigurarea bunei funcționări a acestor școli, fiind convenită menținerea și în continuare a unui dialog activ în interesul elevilor, profesorilor și a desfășurării unui proces educațional calitativ.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: