Un angajat al MAI și fratele său vor compărea în fața judecătorilor. Au provocat prejudicii de peste 1 mln lei
Full Article 2 minutes read

Un angajat al MAI și fratele său vor compărea în fața judecătorilor. Au provocat prejudicii de peste 1 mln lei

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), oficiul Nord, a trimis în judecată dosarul penal de învinuire a doi bărbați de transportarea și păstrarea țigaretelor care nu erau marcate cu timbre de acciz. Prejudiile sunt estimate la peste 1 mln de lei. Unul dintre inculptați este angajat al Ministerului de Interne.

Prin fapta comisă – eschivarea de la plata accizelor pentru marfa transportată și păstrată – inculpații au prejudiciat bugetul de stat cu peste un milion de lei, conform calculelor efectuate de Serviciul Fiscal de Stat, care a înaintat o acțiune civilă în vederea încasării în bugetul de stat a acestei sume.

Cei doi au vârstele de 28 și 33 de ani și sunt locuitori ai Chișinăului. Aceștia sunt frați, ambii cu studii superioare, cel mare fiind ofițer al Inspectoratului Național de Securitate Publică – subdiviziune a Inspectoratului General al Poliției al Ministerului Afacerilor Interne.

Inculpații au fost opriți de către ofițerii Inspectoratului Național de Investigații, în timp ce transportau marfa din centru spre nord, cu ofițerul INSP la volanul automobilului, în uniformă de serviciu, în preajma raionului Sângerei. Urmare a percheziționării mijlocului de transport, oamenii legii au depistat în compartimentul marfar al acestuia pachete ce conțineau 1,3 milioane țigarete, care au fost recunoscute în calitate de corp delict, spre păstrare la autoritatea de investigație.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: