Un avion din Ucraina a aterizat pe aeroportul din Mărculești. Cum comentează autoritățile din Moldova
Full Article 2 minutes read

Un avion din Ucraina a aterizat pe aeroportul din Mărculești. Cum comentează autoritățile din Moldova

Un avion din Ucraina a aterizat pe 6 iunie pe aeroportul din Mărculești. Agenția Proprietății Publice (APP) menționează că aeronava a efectuat un zbor tehnic și nu a preluat vreun echipament militar, așa cum se vehicula pe unele canale de Telegram. 

„Avionul din Ucraina care a aterizat la Mărculești a efectuat un zbor tehnic și nu a preluat niciun fel de echipament militar”, comunică Agenția.

Prin urmare, APP îl citează pe Nicolae Clichici, administratorul Aeroportului Internațional Mărculești, care ar fi declarat că o companie cu adresa juridică în Elveția are la parcare de doi ani la Mărculești două aeronave de tip AN 74 K.

„Respectiv zborul de deservire tehnică a fost coordonat cu toate autoritățile responsabile – Autoritatea Aeronautică Civilă, MoldATSA, Serviciul Vamal, Ministerul Apărării”, se arată într-o declarație a Agenției.

Reacția autorităților vine după ce astăzi, un canal de Telegram a scris că un avion a aterizat la Mărculești pentru a transporta piesele de schimb pentru avioane MIG-29.

De menționat că cele 6 avioane de vânătoare MiG-29, care sunt păstrate la Aeroportul din Mărculești au apărut în vizorul presei în această primăvară. Pe 17 aprilie, presa ucraineană a scris că autoritățile din Ucraina ar fi solicitat Chișinăului să ofere cele 6 avioane MiG-29 pe care le deține.

Autoritățile Republicii Moldova, mai târziu, au declarat că țara noastră, potrivit statutului de neutralitate, nu poate oferi un ajutor militar Ucrainei.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: