Un bărbat a fost condamnat la 12 ani închisoare pentru că a violat o minoră. Totul a avut loc la Chișinău 
Full Article 2 minutes read

Un bărbat a fost condamnat la 12 ani închisoare pentru că a violat o minoră. Totul a avut loc la Chișinău 

Un bărbat în vârstă de 55 de ani, la 11 martie curent, a fost condamnat la 12 ani închisoare, cu executare în penitenciar de tip închis, pentru săvârșirea infracțiunii de viol, săvârșit asupra unei persoane minore în vârstă de până la 14 ani. Fapta a fost comisă încă în anul 2009.

Individul este învinuit că, în vara anului 2009, aflându-se într-un apartament din sectorul Botanica al capitalei, prin constrângere psihică și fizică, amenințând minora cu divulgarea unor informații compromițătoare, a întreținut cu aceasta un raport sexual contrar voința ei.

Inculpatul în scurt timp după săvârșirea faptei infracționale a părăsit teritoriul Republicii Moldova, fiind anunțat în căutare.

Acesta a fost reținut, abia în octombrie 2021, la revenirea în țară. În privința lui a fost aplicată măsura preventivă sub formă de arest preventiv, măsură care a fost menținută și de către instanța de judecată, până când sentința va deveni definitivă.

Pe tot parcursul urmăririi penale și examinării cauzei penale în instanța de judecată, inculpatul a pledat nevinovat. Mai mult ca atât, la pronunțarea sentinței, instanța de judecată a admis integral și acțiunea civilă înaintată de către partea vătămată, în sumă de 50 000 lei cu titlu de prejudiciu moral cauzat, care urmează a fi încasată din contul condamnatului.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: