Un pensionar cu cetățenie americană și rusă, căutat de rudele din SUA, a fost găsit în raionul Vulcănești
Full Article 2 minutes read

Un pensionar cu cetățenie americană și rusă, căutat de rudele din SUA, a fost găsit în raionul Vulcănești

Un pensionar cu dublă cetățenie – rusească și americană – care era dat dispărut de rudele sale din SUA, a fost găsit în proximitatea localității Etulia, raionul Vulcănești, de o patrulă de polițiști de frontieră. Bărbatul în vârstă de 74 de ani a ajuns în Moldova la începutul lunii, iar, la scurt timp, rudele au pierdut legătura cu el. Informațiile au fost confirmate de Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (IGPF), într-un comunicat din 17 decembrie.

Potrivit IGPF, bărbatul a ajuns în țara noastră pe 3 decembrie, din Statele Unite. O zi mai târziu rudele sale au pierdut legătura cu el: bărbatul nu a mai răspuns la apeluri.

În concecință, rudele bărbatului din SUA au anunțat autoritățile moldovenești despre dispariția acestuia. Poliția de Frontieră a fost anunțată despre dispariția cetățeanului străin în dimineața de 14 decembrie. În noaptea aceleiași zile, angajații Sectorului Poliției de Frontieră (SPF) Cișmichioi a depistat bărbatul în preajma localității Etulia.

Operativ au fost informate subdiviziunile pe diferite segmente de frontieră în vederea depistării persoanei în cauză. În preajma localității Etulia, polițiștii de frontieră au descoperit bărbatul la volanul unui mijloc de transport procurat recent în Republica Moldova”, se arată în comunicat.

Ulterior, autoritățile responsabile au anunțat rudele bărbatului din SUA și cele aflate în Moldova despre găsirea acestuia.

Bărbatul a fost adăpostit la sediul SPF Cișmichioi până la venirea rudelor aflate pe teritoriul țării.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: