Un bărbat din Austria, care și-a ținut fiica în subsol timp de 24 de ani și i-a făcut 7 copii, ar putea fi eliberat
Full Article 3 minutes read

Un bărbat din Austria, care și-a ținut fiica în subsol timp de 24 de ani și i-a făcut 7 copii, ar putea fi eliberat

Magistrații din Austria au dispus evaluarea psihiatrică a lui Josef Fritzl, un bărbat din Austria care și-a ținut fiica captivă într-un subsol timp de 24 de ani, violând-o și făcându-i 7 copii. Totul a ieșit la iveală în 2008. Bărbatul a fost condamnat la închisoare pe viață, însă după 15 ani de detenție, ar putea fi eliberat, informează Daily Mail.

Fritzl, care are acum 86 de ani, a ținut-o pe una dintre fiicele sale, Elisabeth închisă în subsolul casei sale din Amstetten, Austria începând cu anul 1984 și până în 2008. Instanța de judecată a stabilit ulterior, în timpul procesului, că acesta și-a violat fiica de mai mult de 3000 de ori, iar până în 2008, aceasta a născut de 7 ori.

Femeia a reușit să scape din captivitate în aprilie 2008, când fiica sa adolescentă, Kerstin, care până atunci nu ieșise niciodată din subsol, a fost dusă la spital în stare gravă. Pe 19 martie 2009, Fritzl a fost condamnat la închisoare pe viață. Totuși, după 15 ani de detenție, el ar putea deveni eligibil pentru eliberare anticipată, care ar putea avea loc în 2024. Dacă va fi eliberat, el va petrece în captivitate mai puțin timp decât fiica sa.

Anterior, Curtea din Krems a decis că Fritzl poate fi transferat din penitenciarul special pentru persoane cu probleme psihice într-o închisoare obișnuită. Asta înseamnă că, după 15 ani de detenție, el ar putea fi eligibil pentru eliberare anticipată. Procurorii au anunțat că nu sunt de acord cu această opțiune și vor face tot ce le stă în puteri pentru ca acest lucru să nu se întâmple.

Curtea Regională Supremă a preluat cazul și a desemnat un expert care urmează să determine dacă Fritzl prezintă pericol pentru public. Dacă raportul va fi favorabil, Fritzl ar putea ieși din închisoare până în 2024.

Josef Fritzl a avut șapte copii cu fiica sa, Elisabeth, dintre care unul a murit la câteva zile de la naștere.

Când Elisabeth avea doar 11 ani, tatăl său a violat-o pentru prima data. Cinci ani mai târziu, copila a încercat sa fugă de acasă, însă planul ei a eșuat. Mai târziu, în vara anului 1984, când împlinise vârsta de 18 ani, adolescenta intenționa să fugă în oraș Linz, însă nu a mai reușit.

Austriacul şi-a închis fiica în subsolul casei în care locuia. Biata femeie nu a putut să se ridice niciodata în picioare: încăperea devenită “celula” sa nu avea mai mult de 1,5 metri înălţime. Elisabeth Fritzl a născut primul copil după patru ani, pe o saltea murdară, însoţită numai de un ghid de naştere, o pereche de foarfeci murdare şi câteva scutece.

Bărbatul i-a ținut pe Elisabeth și pe trei dintre cei șase copii care au supraviețuit închiși în subsolul casei, în timp ce pe ceilalți i-a adoptat împreună cu soția sa, Rosemarie, după ce a convins-o că mama lor i-a abandonat în fața ușii.

Cazul a ieșit la suprafață după ce Kerstin, una dintre fetele lui Fritzl, a suferit o infecție a rinichilor și a fost internată de urgență.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: