Un bărbat susține că a fost a fost amendat pentru că a mers noaptea la farmacie. Versiunea poliției (DOC)
Full Article 3 minutes read

Un bărbat susține că a fost a fost amendat pentru că a mers noaptea la farmacie. Versiunea poliției (DOC)

Un bărbat din capitală a primit o amendă de 2 mii de lei pentru că a ieșit din casă după ora 23:00, încălcând astfel restricțiile de circulație impuse în contextul pandemiei de coronavirus. Acesta susține că a fost nevoit să meargă la farmacie. De cealaltă parte, poliția îl contrazice și prezintă o altă versiune a celor întâmplate.

Totul s-a întâmplat în noaptea de 11 aprilie. Bărbatul susține că a ieșit din casă după ora 23:00 pentru că avea nevoie să meargă la farmacia care este amplasată la intersecția străzilor Ismail și bulevardul Ștefan cel Mare din capitală. Acesta a fost oprit de poliție. Bărbatul susține că nu a fost lăsat să explice situația.

„Oameni buni, cât se poate de răbdat bătaia de joc și tot circul acesta din țară. Am primit amendă pentru că după ora 23:00 mă duceam în centru, la farmacia de la Ismail cu Ștefan cel Mare. Nici nu au vrut să mă asculte absolut deloc. 2000 de lei, oare asta e normal?”, a scris acesta într-un grup de pe Facebook.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

De cealaltă parte, poliția prezintă o altă versiune a celor întâmplate. Potrivit ofițerului de presă al Inspectoratului Național de Securitate Publică, Natalia Golovco, bărbatul a fost întrebat de oamenii legii cu ce scop circulă prin oraș, iar acesta a răspuns că are nevoie să meargă la un schimb valutar. Polițiștii l-au întrebat dacă știe că noile restricții impuse de Comisia Situații Excepționale permit deplasările doar în cazuri de urgență, iar individul a repetat că avea nevoie urgentă să schimbe bani. Atunci când a fost anunțat despre sancțiuni, acesta nu a avut obiecții.

Mai mult, acesta este domiciliat pe strada Grenoble, dar a fost oprit și amendat pe viaduct, în timp ce circula cu automobilul.

Bărbatul este în drept să atace procesul-verbal în instanța de judecată, în termen de 14 zile.

***

Conform Dispoziției nr. 1 din 1 aprilie 2021 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, sunt interzise deplasările în intervalul 23:00-5:00, cu următoarele excepții:

a. Deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi.

b. Deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente.

c. Deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei.

d. Deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: