Un bloc din din Hâncești riscă se se prăbușească în orice moment. Locatarii au fost evacuați de urgență (FOTO)
Full Article 2 minutes read

Un bloc din din Hâncești riscă se se prăbușească în orice moment. Locatarii au fost evacuați de urgență (FOTO)

Primăria mun. Hâncești a dispus evacuarea de urgenţă a tuturor locatarilor dintr-un bloc avariat, situat în str. Mihalcea Hâncu 121. Potrivit Info Curier Hâncești, inițiativa aparține primarului Alexandru Botnari și a fost semnată în dimineața de 17 august. În urma ploilor abundente de săptămâna trecută, în clădire au apărut fisuri mari pe întreaga structură a casei, aceasta fiind în pericol de a se prăbuşi.

„De săptămâna trecută şi până astăzi, fisurile de pe pereţii portanţi şi de pe tavanele apartamentelor au devenit mai largi şi mai extinse, astfel încât o comisie special creată în cadrul primăriei municipale, care a examinat repetat situaţia, a decis că aflarea locatarilor în interiorul clădirii este extrem de periculoasă, înaintând ca soluţie de moment evacuarea în totalitate a acestora”, scrie presa locală.

Primarul Alexandru Botnari, aflat la faţa locului, a dispus ca locatarii din cele 42 de apartamente să ia măsuri pentru a-şi evacua bunurile. Deocamdată, până când autoritățile locale vor găsi o soluție, locatarii se vor muta la rude.

„Ceea ce se întâmplă astăzi la blocul locativ de pe str. Mihalcea Hâncu 121 reprezintă o situaţie foarte complicată, fisurile devenind de la o zi la alta tot mai mari, casa fiind deplasată cu cca 30 cm, ceea ce reprezintă un mare pericol de prăbuşire. Comisia Situaţii Excepţionale a mun. Hânceşti a luat decizia în cadrul unei şedinţe operative ca cetăţenii, în mod de urgenţă, să se evacueze din clădirea avariată, atât ei, cât şi bunurile lor”, a declarat pentru CURIER Alexandru Botnari.

Potrivit edilului, despre situația creată au fost informate Centrul de Verificare şi Expertizare a Construcţiilor, Inspecţia de Stat în Construcţii şi Guvernul R. Moldova.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: