Un campus în valoare de 22 mln EUR va fi construit la aproximativ o oră distanță de Cahul
Full Article 2 minutes read

Un campus în valoare de 22 mln EUR va fi construit la aproximativ o oră distanță de Cahul

În orașul Galați din România, aflat la aproximativ o oră distanță de Cahul, se va construi un mega campus de învățământ dual, scrie adevărul.ro. Va fi cel mai mare proiect educațional finanțat din bani europeni, în valoare de peste 20 milioane de euro. Campusul va avea spații de cazare pentru tinerii care nu locuiesc în oraș, baze sportive, spații de recreere, inclusiv laboratoare tematice. Totodată vor fi acordate burse pe o perioadă de trei ani școlari/universitari pentru 150 elevi și 60 studenți care provin din medii defavorizate. Acestea vor fi oferite obligatoriu și pe toată durata școlarizării. 

Potrivit jurnaliștilor din România, în orașul Galați va fi construit un mega campus de învățământ dual și va fi cel mai mare proiect educațional finanțat din bani europeni. Proiectul are o valoare de peste 20 milioane de euro.

Sursa a menționat că va fi construit și dotat un campus profesional integrat regional pentru învățământul dual din municipiul Galați care să contribuie la dezvoltarea învățământului profesional atât prin creșterea numărului de domenii/calificări/absolvenți, cât și prin asigurarea unui parcurs educațional pentru elevii înscriși în învățământul dual. De asemenea se are în vedere crearea premiselor care să permită absolvenților învățământului dual preuniversitar continuarea studiilor în învățământul universitar.

Campusul profesional va avea sediul în municipiul Galați, pe stradă 1 Decembrie 1918 și va avea în componentă spații precum: spații de cazare (un cămin în care vor fi cazați tinerii ce nu locuiesc în Galați și urmează cursurile de învățământ dual), cantine, baze sportive (trei terenuri de sport multifuncționale, aflate în aer liber, ce vor putea fi folosite în timpul liber de către participanții la procesul educațional dual), săli de lectură, biblioteca, spații de recreere, spații pentru cursuri, laboratoare tematice și ateliere de lucru unde tinerii vor putea să își dezvolte aptitudini noi, necesare pe piață forței de muncă.

Prin proiect se propune acordarea de burse pe o perioadă de trei ani școlari/universitari unui număr de 150 elevi și 60 studenți ce provin din medii defavorizate, care vor fi oferite obligatoriu și direct pe toată durata școlarizării. Totalul burselor propuse fiind de 3.600.000 lei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: