Un cetățean al Rusiei, implicat în activități teroriste și dat în căutare prin Interpol, reținut în Moldova: a intrat în țară prin segmentul transnistrean 
Full Article 1 minutes read

Un cetățean al Rusiei, implicat în activități teroriste și dat în căutare prin Interpol, reținut în Moldova: a intrat în țară prin segmentul transnistrean 

Un cetățean al Federației Ruse, implicat în activități teroriste, a fost reținut în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut în dimineața zilei de 29 octombrie, de reprezentanții Poliției de Frontieră a Republicii Moldova.

Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale SUD au identificat și reținut un cetățean rus, dat în urmărire prin Interpol.

Bărbatul de 37 de ani era căutat de către autoritățile ruse, acesta ar fi implicat în activități teroriste și afiliere cu organizații teroriste internaționale, au precizat reprezentanții Poliției de Frontieră.

Conform legislației din Rusia, persoana riscă detenție pe viață, a mai comunicat instituția de la frontieră.

Cetățeanul rus a fost reținut în noaptea de 28 octombrie 2023.

Acționând în baza alertei de risc emisă de Interpol, polițiștii de frontieră au reușit să rețină cetățeanul rus, care a intrat în Republica Moldova prin segmentul transnistrean. Bărbatul va petrece următoarele 72 de ore în izolatorul de detenție provizorie al IP Cahul, în timp ce autoritățile pregătesc cazul său pentru prezentarea în instanța de judecată, în vederea luării unei decizii și extrădării acestuia”, au precizat reprezentanții Poliției de Frontieră.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: