Un depozit de muniție din Crimeea a explodat în urma unui atac cu drone: populația de pe o rază de 5 km va fi evacuată
Full Article 2 minutes read

Un depozit de muniție din Crimeea a explodat în urma unui atac cu drone: populația de pe o rază de 5 km va fi evacuată

Un depozit de muniții din districtul Krasnogvardeisk de pe peninsula Crimeea, anexată de Rusia, a explodat în urma unui atac cu drone. Așa-zise „autorități” din regiune au anunțat că vor evacua locuitorii din Krasnogvardeisk de pe o rază de 5 km de la locul incidentului.

Potrivit lui Serghei Akseonov, pretinsul „guvernator” al Crimeei, a declarat că, în urma exploziei depozitului de muniție nu au fost înregistrate victime sau pagube materiale.

„S-a decis evacuarea populației pe o rază de 5 kilometri de la locul de urgență către puncte de cazare temporară”, a scris acesta pe canalul său de Telegram.

Totodată, Akseonov a menționat că pentru a „minimiza riscurile”, s-a luat decizia, de asemenea, de a suspenda traficului pe calea ferată din Crimeea. De menționat că calea ferată se află la 2,5 km distanță de depozitul de muniții care a fost detonat.

***

Precizăm că peninsula ucraineană Crimeea, anexată de Rusia, a fost atacată cu drone în amiaza zilei de 22 iulie. Pe lângă depozitul de muniție din Krasnogvardeisk, ar fi fost țintite și un aerodrom militar și un depozit de petrol.

„Autoritățile” din Crimeea au declarat că atacul a fost săvârșit de armata ucraineană. Kievul, însă nu a comentat deocamdată atacul.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: