Un deputat PSRM cere autorităților de la București să investigheze averea Alei Nemerenco
Full Article 2 minutes read

Un deputat PSRM cere autorităților de la București să investigheze averea Alei Nemerenco

Socialiștii au adresat o solicitare la Direcția Națională Anticorupție (DNA) și Agenția Națională de Integritate (ANI) din România prin care au cerut ca bunurile consilierului prezidențial, Ala Nemerenco, să fie verificate.

Vladimir Odnostalco a publicat documentatul pe pagina sa de Facebook pe 9 februarie.

Socialistul face referire și la pensiunea „Zimbrii Ceahlăului”, convins că aceasta aparține familiei Nemerenco și că n-ar fi declarată.

„Am cerut ca DNA să verifice și legalitatea utilizării fondurilor europene, în condițiile în care pensiunea familiei Nemerenco este una „de tip închis” și nici nu este clar profilul activității acesteia și menirea ei reală. Astfel, vrem să ne spună și DNA-ul românesc dacă Ala Nemerenco „este om bun”, cum încearcă să ne convingă Maia Sandu”, a scris Odnostalco pe Facebook.

Aceasta la o zi după ce același deputat a sesizat Autoritatea Națională de Integritate (ANI) și Procuratura Generală (PG), pentru ca acestea să verifice declarațiile de avere și interese personale ale consilierei prezidențiale în domeniul sănătății, Ala Nemerenco,

Amintim că, consiliera președintei Maia Sandu în domeniul sănătății, Ala Nemerenco, a anunțat că îi va atacă în judecată pe trei deputați din Partidul Socialiștilor (PSRM). În listă se regăsește și Vladimir Odnostalco.

Deputații socialiști au cerut Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale să anuleze ordinul prin care consilierei prezidențiale Ala Nemerenco i-a fost eliberată diploma de master. În acest context, aceștia au îndemnat-o pe Ala Nemerenco să își dea demisia.

În cadrul unei conferințe de presă din 8 februarie, președintele Maia Sandu a comentat informațiile apărute în mass-media despre proprietatea ascunsă a consilierului său Ala Nemerenco. Sandu consideră aceste materiale ca fiind dezinformare.”

„Nu știu despre care presă vorbiți. Anterior, am vorbit despre necesitatea de a lupta împotriva dezinformării. Doamna Nemerenco este o persoană cinstită, așa că am invitat-o ​​în echipa mea. Ala Nemerenco este o persoană care a luptat și va continua să lupte împotriva corupției, mai ales în sistemul medical, deoarece a lucrat în acest domeniu. Dna Nemerenco, în calitate de ministru al Sănătății, a prezentat Centrului Național Anticorupție numeroase dovezi ale schemelor de corupție, în special în domeniul achizițiilor medicale. Nu vedem niciun rezultat al investigației acestor scheme, dar vedem atacuri asupra lor, deoarece se tem de acest lucru”, a spus președintele.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: