Un deputat PSRM solicită Procuraturii să investigheze finanțarea campaniei electorale din 2016 a Maiei Sandu. Reacția PAS
Full Article 2 minutes read

Un deputat PSRM solicită Procuraturii să investigheze finanțarea campaniei electorale din 2016 a Maiei Sandu. Reacția PAS

Deputatul Partidului Socialiștilor, Oleg Lipskii susține că a expediat un demers către Procuratura Generală, în care solicită instituției să cerceteze modul în care a fost finanțată campania electorală a Maiei Sandu pentru alegerile prezidențiale din 2016. Acesta face referire la 300 de mii de lei de la compania „Dufremol”, care ar fi fost transferați pe conturile Partidului Acțiune și Solidaritate.

„Sute de mii pentru finanțarea ilegală a campaniei electorale a candidatului PAS la prezidențiale, Maia Sandu, de către companii afiliate oligarhului Ilan Șor. E vorba de 300 de mii de lei de la compania „Dufremol” a lui Șor, transferați pe conturile Partidului Acțiune și Solidaritate, ca ulterior să fie folosiți ilegal pentru campania electorală a candidatului Maia Sandu”, a scris Lipskii pe pagina sa de Facebook.

Totodată, deputatul PSRM a declarat că „PAS a primit donații de 100 de mii de lei de la o companie aeriană cu capital mixt, ceea ce este interzis de legislație”.

Mai mult, acesta susține că PAS ar fi pregătit pachete alimentare pentru cel puțin 2000 de observatori din partea PAS. „Dat fiind faptul că, observatorii sunt și alegători, aceste pachete cu alimente reprezintă o formă de corupere a alegătorilor”, a mai spus Lipskii.

În acest sens, deputatul a solicitat Procuraturii Generale „să examineze repetat elementele de corupere electorală și de finanțare ilegală atât a activității PAS, cât și a campaniei electorale a Maiei Sandu”.

Solicitată de către NM, Aurica Jardan, purtătoarea de cuvânt al PAS, a declarat că „socialiștii scot de la naftalină vechile minciuni ticluite de Plahotniuc ca să-l ajute pe Dodon să devină președinte, dar aceste minciuni nu-l vor ajuta să rămână la putere”.

Maria Vieru, reprezentanta Procuraturii Generale a declarat pentru NM că instituția nu a primit niciun demers din partea deputatului Oleg Lipskii.

Amintim că în 2016, în contul PAS ar fi ajuns 300 de mii de lei, bani virați de Veaceslav Galoi, angajat al companiei „Dufremol”. După constatarea provenienței banilor, Maia Sandu a inițiat procedura de returnare a banilor. Atunci, lidera PAS a calificat această acțiunea drept o „încercare disperată de discreditare”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: