„Un fel de mită legalizată”. Socialiștii vor ataca la CC majorarea salariilor judecătorilor Înaltei Curți
Full Article 2 minutes read

„Un fel de mită legalizată”. Socialiștii vor ataca la CC majorarea salariilor judecătorilor Înaltei Curți

Deputații PSRM vor ataca la Curtea Constituțională (CC) majorarea salariilor lunare ale judecătorilor CC până la 82 de mii de lei (brut). Anunțul a fost făcut de către deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS), Grigore Novac și Petru Burduja, în cadrul unui briefing de presă, din 9 decembrie.

Potrivit lui Petru Burduja, amendamentul de majorare practic de două ori a salariilor lunare ale judecătorilor Curții Constituționale, a fost aprobat ilegal, deoarece nu a avut avizul pozitiv al Guvernului.

„Amendamentul doamnei Stamate, semnat inclusiv și de dl Grosu, doamna Roșca este, în opinia mea, un fel de mită legalizată și un fel de notă de plată, achitată judecătorilor Curții care dea lungul timpului și-au dovedit loialitatea față de actualul regim si nicidecum fată de Constituție”, a remarcat Burduja.

Pe de altă parte, premierul țării Natalia Gavrilița susține că majorarea salariilor judecătorilor Curții Constituționale este o acțiune justificată și ar fi o garanție a faptului că deciziile luate vor fi în interesul cetățenilor țării și nu a anumitor grupuri, care își promovează interesele.

Amintim că, potrivit amendamentelor adoptate recent de Parlament, salariile judecătorilor Curții Constituționale vor fi majorate de la 44 735 (brut) la aproape 82 000 lei (brut), ceea ce constituie în jur de 60 de mii de lei net.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: