Un fost funcționar public va fi despăgubit cu aproape jumătate de milion de lei pentru detenție ilegală
Full Article 2 minutes read

Un fost funcționar public va fi despăgubit cu aproape jumătate de milion de lei pentru detenție ilegală

Un fost funcționar public, care a stat în închisoare aproape doi ani, va fi despăgubit cu aproape jumătate de milion de lei pentru detenție ilegală, informează portalul Anticorupție.md. O decizie în acest sens a fost luată de către Curtea Supremă de Justiție (CSJ).

Potrivit sursei citate, în 2011, Igor Savin, angajat al Serviciului control financiar și revizie din subordinea Ministerului Finanțelor, descoperise, în cadrul unui control, nereguli în gestionarea banilor publici la Întreprinderea Municipală Gospodăria Comunal-Locativă Cahul. În timpul controlului, șeful întreprinderii din Cahul i-ar fi propus mită, pe care însă Savin a refuzat-o. După aceasta, fostul funcționar afirmă că au urmat o serie de amenințări ca, într-un final, să-i fie înscenat un caz de luare de mită.

După ce a fost cercetat penal aproape un an, dosarul său a fost judecat la Cahul timp de patru ani, instanța pronunțându-se abia în 2016. Bărbatul a fost găsit vinovat de acte de corupție. Prima instanță l-a condamnat la 8 ani de închisoare, iar Curtea de Apel i-a redus sentința la 2 ani.

Ulterior, CSJ i-a dat dreptate. Acesta urmează să primească suma de 467 mii de lei sub formă de prejudiciu moral și material, inclusiv pentru salariul ratat.

Totodată, bărbatul a încercat, fără succes, să obțină tragerea la răspundere a celor care se fac vinovați de condamnarea sa ilegală.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: