Un fost ofițer de investigații ar putea rămâne fără 880 de mii de lei. Precizările ANI
Full Article 2 minutes read

Un fost ofițer de investigații ar putea rămâne fără 880 de mii de lei. Precizările ANI

Un fost ofițer de investigații din cadrul Inspectoratului de Poliție Buiucani ar putea rămâne fără 880 de mii de lei, după ce Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a stabilit „prezența caracterului nejustificat al mijloacelor bănești”. Acesta a devenit subiect de control al averii în anul 2019, în baza unei sesizări. 

Potrivit ANI, controlul a fost efectuat pentru perioada noiembrie 2014 – aprilie 2019, când acesta a deținut mai multe funcții în cadrul subdiviziunilor Inspectoratului General de Poliție al MAI, fiind astfel extins și asupra membrilor familiei sale.

Inspectorul de integritate a intrat în posesia mai multor acte probatorii prin care a stabilit prezența caracterului nejustificat al mijloacelor bănești în sumă totală de de 880 545,82 lei, deținuți de subiect și membrii săi de familie. Suma a fost depistată în rezultatul operațiunilor de alimentare a conturilor bancare, pe care le-au efectuat aceștia. În perioada supusă controlului, subiectul și soția sa au alimentat cu numerar conturile bancare deținute cu suma de 905 de mii lei.

Inspectorul a constatat că subiectul și familia sa nu au deținut suficient numerar pentru a acoperi în totalitate alimentările efectuate. Utilizând dreptul de a-și expune punctul de vedere, subiectul a invocat faptul că sumele pe care le-a obținut sunt generate de câștigurile din pariurile sportive interne și externe și de la sponsorii neoficiali ai fotbalului.

Argumentele au fost respinse pe motivul că acesta nu a prezentat acte confirmative.

Pe faptele constatate în cadrul controlului, inspectorul de integritate a sesizat organul fiscal și penal, dar și Serviciul prevenirea și combaterea spălării banilor. Cauza privind dispunerea confiscării averii nejustificate va fi examinată de instanța de judecată.

Dacă actul ANI va rămâne definitiv, acesta nu va putea deține o funcție publică sau de demnitate publică timp de 3 ani și va fi inclus în Registrul Interdicțiilor.

Suplimentar, în baza notificării inspectorului de integritate, subiectul supus controlului a fost eliberat din funcție, pe faptul nedepunerii declarației de avere și interese personale în termenul oferit prin somația expediată.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: