Poliția de Frontieră

Un fost polițist de frontieră, implicat într-o schemă de contrabandă cu țigări

Sub supravegherea procurorilor oficiului Nord al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), în data de 11 ianuarie, în municipiul Bălți au avut loc 8 percheziții în scopul destructurării unui grup infracțional organizat specializat în contrabandă cu țigări. Trei bănuiți pe acest caz urmează, în data de 11 ianuarie, să fie prezentați procurorilor PCCOCS pentru audieri. Unul din aceștia este un fost angajat al Poliției de Frontieră.

Oamenii legii au depistat în aprilie 2021, în zona de responsabilitate a Direcției Regionale Vest a Poliției de Frontieră aproape 9000 pachete de țigări fabricate în Moldova. În baza prețului pe piață al acestora, lotul ridicat de oamenii legii valorează peste 200.000 lei.

Bănuiții sunt trei bărbați cu vârste cuprinse între 27 și 43 de ani, iar unul din aceștia este fost angajat al Poliției de Frontieră.

Pe parcursul zilei de 11 ianuarie, aceștia urmează să fie prezentați procurorilor PCCOCS pentru audieri, care vor decide asupra necesității solicitărilor de aplicare a măsurilor preventive în privința bănuiților.

PCCOCS menționează că investigațiile sunt în stadiu preliminar, iar potrivit legii persoanele din dosar sunt considerate nevinovate până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale în acest caz.

PCCOCS

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare

Încă un raion cere Guvernului instituirea stării excepționale în agricultură: „Situație fără precedent”

Consiliul raional Căușeni cere Guvernului să declare stare excepțională în agricultură din cauza „situației catastrofale provocate de condițiile meteo nefavorabile”. Decizia a fost luată în cadrul ședinței din 25 iulie. Este al doilea raion, după Ștefan-Vodă, care solicită introducerea stării de urgență. Despre aceasta a anunțat Asociația „Forța Fermierilor”, menționând că „deși autoritățile cunoșteau situația critică încă din primăvară, nu au fost luate măsuri eficiente pentru sprijinirea fermierilor afectați”.

„O mare parte din raionul Căușeni, ca și alte zone din Sudul țării, înregistrează secetă severă pentru al patrulea an consecutiv, o situație fără precedent în istoria agriculturii moldovenești. Precipitațiile în zonă au fost cu 60-70% sub media multianuală, iar temperaturile extreme au agravat și mai mult situația culturilor agricole”, a declarat Asociația „Forța Fermierilor”, menționând că este „o situație fără precedent”.

Printre consecințele grave semnalate de fermieri se numără: pierderi de 80-90% la porumb și floarea-soarelui, roade compromise la rapiță și grâu, afectate de înghețurile de primăvară, imposibilitatea efectuării însămânțărilor de toamnă din lipsă de umiditate și falimentarea a zeci de producători agricoli din raion.

Guvernul nu a comentat, deocamdată, solicitarea autorităților raionului Căușeni.

***

Amintim că anterior Consiliul raional Ștefan-Vodă a cerut instituirea stării excepționale în agricultură din cauza secetei din ultimii ani.

În reacție, MAE a anunțat că va analiza solicitarea autorităților de la Ștefan Vodă pentru a ajuta agricultorii „care au necesități reale”.

„Guvernul continuă să ofere resursele necesare pentru ca agricultura să fie eficientă și să țină cont de schimbările climatice care se manifestă to mai accentuat. MAIA lucrează cu fermierii să facă tranziția la culturi și tehnologii care sunt adecvate solului și umidității din regiunile corespunzătoare. Reamintim și despre programul în creștere de subvenționare a sistemelor eficiente de irigare”, precizează instituția.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: