Un fost vicepremier rus din Guvernul Medvedev condamnă războiul din Ucraina
Full Article 2 minutes read

Un fost vicepremier rus din Guvernul Medvedev condamnă războiul din Ucraina

Fostul viceprim-ministru al Rusiei, acum – președinte al Federației Internaționale de Șah, Arkady Dvorkovich, se arată împotriva războiului Rusiei cu Ucraina. Într-o declarație pentru revista americană Mother Jones, fostul vicepremier al Rusiei și-a exprimat sprijinul pentru populația civilă din Ucraina și a condamnat orice acțiune militară. 

„Războiul este cel mai rău lucru cu care se poate confrunta o persoană în viață. Orice război. În orice loc. Războaiele nu doar ucid vieți neprețuite. Războaiele ucid speranțele și aspirațiile, îngheață sau distrug relațiile și legăturile. Inclusiv și acest război”, a spus Dvorkovichi.

El a declarat că Consiliul Federației și-a exprimat în unanimitate îngrijorarea în legătură cu acțiunile militare lansate de Rusia în Ucraina.

„Federația Internațională de Șah se prezintă împotriva acestui război și a tuturor războaielor și condamnă orice utilizare a mijloacelor militare pentru a rezolva conflictele politice”, a menționat Dvorkovich.

„Gândurile mele sunt la civilii din Ucraina, inclusiv la mulți jucători care sunt în pericol și nu pot concura sau măcar să se gândească la șah în timpul războiului”, a adăugat el.

Dvorkovich a menționat că Federația va insista ca în Rusia și Belarus să nu aibă loc evenimente oficiale de șah. Tot el a spus că se va  solicita să nu existe posibilitatea ca jucătorii să poată reprezenta Rusia și Belarus în competiții oficiale până când nu se va termina războiul și jucătorii ucraineni vor reveni în joc.

Dvorkovich a fost viceprim-ministru în Guvernul Dmitri Medvedev în perioada 2012-2018.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: