Un grup criminal, specializat în comercializarea drogurilor, a fost destructurat de oamenii legii. Prețul substanţelor narcotice confiscate se estimează la 250 000 lei
Full Article 2 minutes read

Un grup criminal, specializat în comercializarea drogurilor, a fost destructurat de oamenii legii. Prețul substanţelor narcotice confiscate se estimează la 250 000 lei

Un grup criminal, specializat în comercializarea substanțelor psihotrope de tip Ecstasy, a fost destructurat de către oamenii legii, se anunță într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliției, astăzi, 29 ianaurie. Mai mult, în urma perchezițiilor au fost idetificate 200 de pastile de tip ecstasy, aproximativ 500 grame de marijuana uscată, dar și o armă de vânătoare deținută ilegal. Prețul substanţelor narcotice confiscate se estimează la 250 000 lei.

Activitatea infracțională a grupului a fost documentată timp de cinci luni, timp în care polițiștii au stabilit că mai multe persoane au distribuit unui bărbat din municipiul Cahul aproximativ 12 grame de substanțe psihotrope de tip ecstasy. Drogurile urmau să fie vândute consumatorilor pe teritoriul municipiului Cahul, în special în locuri de agrement și instituţii de învățământ.

În urma măsurilor speciale de investigație au fost stabiliți și alți complici, inclusiv liderul grupării criminale.

În urma perchezițiilor, în mijlocul de transport al liderului grupării, precum și la domiciliul acestuia au fost depistate și ridicate circa peste 200 de pastile de tip ecstasy, aproximativ 500 grame de marijuana uscată, circa 200 grame de substanţă de culoare albă cu consistenţă şi miros asemănător cu metamfitamina. Oamenii legii au mai identificat mai multe obiecte improvizate destinate consumului de marijuana (fragmente de sticle din polimer, trabucuri din metal special adaptate), o armă de vânătoare deținută ilegal şi cartuşe.

De asemenea, la domiciliile celorlalți complici au fost depistate și confiscate o baionetă de tip AK-74, un pistol de model neidentificat cu inscripţia ,,MP – 654k”, 82 cartuşe neidentificate de calibrul mic și ţigarete cu marijuana uscată.

Pe marginea acestui caz a fost inițiat un dosar penal pentru circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare în proporţii deosebit de mari. Dacă vor fi gășiți vinovați, indivizii riscă de la 7 la 15 de ani de  închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: