Un grup de procurori moldoveni a fost reținut la Aeroportul Domodedovo. Ce s-a întâmplat?
Full Article 2 minutes read

Un grup de procurori moldoveni a fost reținut la Aeroportul Domodedovo. Ce s-a întâmplat?

La începutul săptămânii curente, în aeroportul Domodedovo au fost reținuți angajații Procuraturii Anticorupție din Republica Moldova, care au ajuns la Moscova pentru o investigație. Informația a fost confirmată pentru NM de către reprezentanții Procuraturii Generale, care au precizat că, în pofida faptului că vizita a fost coordonată în prealabil cu autoritățile ruse, pentru soluționarea problemei a fost nevoit să se implice procurorul general. După ce Alexandr Stoianoglo s-a adresat omologului său rus Igor Krasnov, procurorii moldoveni au fost lăsați să intre în țară.

Informația privind incidentul care s-a produs pe aeroportul Domodedovo a fost publicată pe Telegram. Potrivit autorilor anonimi, ar fi vorba despre angajați ai Procuraturii Anticorupție și ai Serviciului Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor, care au ajuns în Rusia pentru a investiga dosarul „Laundromat”. Totodată, autorii canalului susțin că procurorii moldoveni au fost reținuți timp de opt ore.

Reprezentanții Procuraturii Generale au confirmat că, într-adevăr, un grup de lucru s-a îndreptat spre Moscova, însă nu ar fi vorba despre dosarul „Laundromat”.

„Deși colegii din cadrul Comitetului rus de anchetă au fost informați din timp despre această deplasare de serviciu, reprezentanții noștri au fost opriți în timpul controlului pe Aeroportul Domodedovo, pe motiv că nu ar fi fost coordonate în prealabil toate formalitățile legate de restricțiile sanitare anti-pandemice, necesare pentru intrarea pe teritoriul Rusiei. Situația a fost remediată după convorbirea directă a procurorului general, Alexandr Stoianoglo, cu omologul său din Federația Rusă, Igor Crasnov, care imediat a trimis mașina Procuraturii Generale a Rusiei pentru a-i prelua pe membrii grupului nostru de lucru și care au purces la realizarea sarcinilor prestabilite”, a declarat reprezentanta PG Maria Vieru pentru NM.

Aceasta a subliniat că relațiile de cooperare dintre Procuratura Republicii Moldova și cea a Federației Ruse sunt și în continuare dezvoltate „atât pe plan bilateral, cât și pe dimensiunea multilaterală”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: