Un jurnalist american a murit în timp ce transmitea de la Cupa Mondială din Qatar
Full Article 4 minutes read

Un jurnalist american a murit în timp ce transmitea de la Cupa Mondială din Qatar

Grant Wahl, un jurnalist american trimis la Qatar pentru Cupa Mondială, a murit în această dimineață. Acestuia i s-a făcut rău în timp ce transmitea meciul dintre Argentina și Olanda, scrie euronews.

Jurnalistul de 49 de ani se afla la a opta sa Cupă Mondială. El a scris luni pe site-ul său că a vizitat o clinică medicală în timp ce se afla în Qatar pentru că starea lui de sănătate se deteriora.

Grant Wahl este jurnalistul care a încercat să intre la meciul de deschidere a Cupei Mondiale a Statelor Unite împotriva Țării Galilor, pe 21 noiembrie, purtând un tricou curcubeu în sprijinul drepturilor LGBTQ și nu a fost lăsat să intre.

Fratele lui, Eric Wahl, crede că jurnalistul „a fost ucis” în urma unui protest în sprijinul comunității LGBTQ, potrivit foxsports.com.

Ce s-a întâmplat

Jurnaliști americani așezați lângă el au declarat că Wahl a căzut pe spate pe scaunul său, într-o secțiune a stadionului Lusail Iconic Stadium rezervată presei, în timpul prelungirii meciului, iar reporterii au cerut ajutor. Lucrătorii serviciilor de urgență au răspuns foarte repede, au spus reporterii. Ulterior s-a aflat că Wahl a murit, potrivit AP.

„Corpul meu a cedat în cele din urmă în fața mea. Trei săptămâni de puțin somn, stres ridicat și multă muncă îți pot face asta. Ceea ce fusese o răceală în ultimele zece zile s-a transformat în ceva mai grav în noaptea meciului dintre SUA și Olanda și am putut simți cum partea superioară a pieptului meu a căpătat un nou nivel de presiune și disconfort”, a scris Wahl pe site-ul său.

Wahl a mai scris că a fost testat negativ pentru COVID-19 și a căutat tratament pentru simptomele sale.

„Am mers astăzi la clinica medicală de la centrul media principal și mi-au spus că probabil am bronșită. Mi-au dat un tratament cu antibiotice și un sirop de tuse puternic și deja mă simt puțin mai bine după doar câteva ore. Dar totuși: încă nu sunt bine”, a scris el.

Nu a fost lăsat să intre pentru că purta un tricou curcubeu

Wahl a purtat un tricou curcubeu în sprijinul drepturilor LGBTQ la meciul de deschidere a Cupei Mondiale a Statelor Unite împotriva Țării Galilor, pe 21 noiembrie, și a scris că agenții de securitate i-au refuzat intrarea și i-au spus să își scoată tricoul. Relațiile dintre persoanele de același sex sunt incriminate în Qatar, o națiune musulmană conservatoare.

Wahl a scris că a fost reținut timp de 25 de minute pe stadionul Ahmed Bin Ali din Al Rayyan, apoi a fost lăsat să plece de un comandant al securității. Wahl a spus că FIFA și-a cerut scuze față de el.

Fratele lui Wahl, Eric, a anunțat tragica veste într-un videoclip spune el crede că moartea jurnalistului nu a fost accidentală.

„Numele meu este Eric Wahl. Locuiesc în Seattle, Washington. Sunt fratele lui Grant Wahl. Sunt homosexual. Eu sunt motivul pentru care a purtat tricoul curcubeu la Cupa Mondială. Fratele meu a fost sănătos. Mi-a spus că a primit amenințări cu moartea. Nu cred că fratele meu tocmai a murit. Eu cred că a fost ucis. Și implor orice ajutor”, a spus el într-un videoclip pe Instagram.

Totodată, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Ned Price, a transmis pe Twitter condolianțe familiei.

„Am fost profund întristați să aflăm de moartea lui Grant Wahl și trimitem condoleanțe familiei sale, cu care am fost în strânsă comunicare. Suntem angajați cu înalți oficiali din Qatar pentru a ne asigura că dorințele familiei sale sunt îndeplinite cât mai rapid posibil”, a scris el.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: