Un medic de familie din sectorul Buiucani al capitalei a fost răpus de COVID-19
Full Article 2 minutes read

Un medic de familie din sectorul Buiucani al capitalei a fost răpus de COVID-19

Un medic de familie din mun. Chișinău a decedat, pe 28 noiembrie, din cauza infecției COVID-19. Informația a fost confirmată de către șeful interimar al Direcției sănătătate din cadrul Primăriei Chișinău, Boris Gâlcă.

Potrivit lui Boris Gâlcă, în ultima perioadă se atestă o creștere a numărului de infectări în rândul cadrelor medicale.

„Cu regret, chiar ieri a decedat colega noastră, un medic de familie din sectorul Buiucani. Probabil, aici avem și o problemă cu faptul că nu am demarat mai rapid anterior revaccinarea cu doza III”, a menționat Gâlcă.

În prezent, pentru pacienții infectați cu COVID-19 din Chișinău sunt deschise spitalele: „Sf. Treime”, „Sf. Arhanghel Mihail” și „Gheorghe Paladi”. De asemenea, sunt disponibile paturi pentru pacienți infectați la Spitalul de boli contagioase pentru copii. La Maternitatea nr. 2, în această dimineață, erau 25 de paciente confirmate sau suspecte cu COVID-19.

Centrul COVID-19 de la Moldexpo rămâne deschis pentru triajul pacienților suspecți.

„La Centrul COVID vom păstra un post de terapie intensivă cu 6 paturi, pentru acei pacienți care sunt aduși, de multe ori, în stare foarte gravă pentru triaj. Spațiile medicale pentru staționar le-am conservat și vom reevalua capacitatea și posibilitățile de ajustare pentru un nou val”, a menționat Gâlcă și a relansat apelul către Ministerul Sănătății, pentru instalarea stației de oxigen.

În mun. Chișinău au fost înregistrate până în prezent circa 136 mii de infectări cu COVID-19 și 2 548 de decese.

***

Pe 18 noiembrie, ministrul Sănătății Ala Nemerenco a anunțat că Centrul COVID-19 de la Moldexpo urmează să fie închis.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: