Un miliardar japonez va oferi $9 mln urmăritorilor săi, în cadrul unui „experiment social”
Full Article 2 minutes read

Un miliardar japonez va oferi $9 mln urmăritorilor săi, în cadrul unui „experiment social”

Magnatul japonez din industria fashion, Yusaku Maezawa, va oferi $9 mln urmăritorilor săi de pe Twitter, în cadrul unui așa-numit „experiment social”, scrie Reuters, astăzi, 8 ianuarie. Acesta vrea să afle dacă banii le va aduce beneficiarilor fericirea.

Maezawa va oferi câte un milion de yeni ($9 000) unui număr de 1 000 de urmăritori ai săi, selectați aleatoriu, care au distribuit postarea sa din 1 ianuarie, iar impactul banilor va fi verificat la anumite intervale de timp.

„Este un experiment social serios”, a spus Maezawa într-o adresare pe Youtube și a adăugat că speră să atragă atenția academicienilor și economiștilor.

Maezawa, care va fi primul turist care va efectua un zbor în jurul lunii, într-o navă Space X, compania lui Elon Musk, este cunoscut pentru cheltuielile costisitoare pe care le face pentru artă sau mașini sport. De asemenea, acesta este un susținător al unor idei inovatoare.

Acesta promovează o teorie privind un venit universal minim pentru fiecare cetățean, conform căreia, oamenii trebuie să primească, periodic, o sumă de bani care să le ofere siguranța existenței.

Maezawa susține că dispune de „banii și timpul necesar” pentru a efectua plățile și simte că trebuie să încerce să atragă mai multă atenție în Japonia asupra teorii sale.

Ideea privind un venit universal minim câștigă susținerea celor care își manifestă îngrijorarea față de faptul că inteligența atificială va provoca reducerea unui număr mare de locuri de muncă.

Yusaku Maezawa este fondatorul celei mai mari platforme online japoneze de modă online, ZOZOTOWN, iar averea lui a fost estimată la 3 miliarde de dolari, potrivit revistei Forbes.

Magnatul japonez, foarte activ pe Instagram, este pasionat de artă contemporană. El îl adoră pe Jean-Michel Basquiat şi a cumpărat anul trecut o operă a acestui artist cu 110,5 milioane de dolari.

Colecţia sa de artă include opere semnate de artişti de renume, precum Pablo Picasso, Roy Lichtenstein, Andy Warhol, Alexander Calder şi Jeff Koons.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: