Un ministru italian, în vizită la Chișinău. Moldova primește 20 tone de ajutor din partea Italiei destinat refugiaților
Full Article 2 minutes read

Un ministru italian, în vizită la Chișinău. Moldova primește 20 tone de ajutor din partea Italiei destinat refugiaților

Ministrul afacerilor externe și cooperării internaționale al Republicii Italiene, Luigi Di Maio întreprinde o vizită la Chișinău. Oficialul a anunțat că în țara noastră astăzi au ajuns 8 tone de bunuri de primă necesitate destinate amenajării structurilor de primire a refugiaților. Totodată, el a spus că în total, Italia oferă Moldovei 20 de tone de ajutor. 

„Cu prezența mea astăzi aici, aș vrea să subliniez sprijinul ferm oferit Guvernului Republicii Moldova. Aș vrea să-mi exprim solidaritatea deplină față de autoritățile și cetățenii Moldovei. Moldova depune un efort cu adevărat excepțional pentru a asigura un refugiu sigur cetățenilor ucraineni care fug de război”, a spus ministrul italian.

Luigi Di Maio a declarat că Italia a creat pachete substanțiale de ajutor pentru a sprijini autoritățile și cetățenii ucraineni.

„Am alocat 110 milioane de euro pentru a sprijini bugetul general al statului ucrainean și 25 milioane de euro pentru a susține operațiile de ajutor. Din aceste 25 de milioane, 10 milioane sunt destinate atenuării impactului regional al fluxului de emigranți în țările vecine, inclusiv în Moldova. Ca semn concret de susținere, am donat circa 20 de tone de bunuri de primă necesitate destinate amenajării structurilor de primire a refugiaților. Astăzi a ajuns un prim lot de 8 tone de ajutor. Celelalte articole, vor fi livrate în următoarele zile”, a spus ministrul.

„Mi-aș fi dorit că această vizită să fi avut loc și pe timp de pace. Întregul continent, regiunea noastră, trece prin momente foarte tragice. Discuțiile pe care le-am avut au fost despre acest context regional dificil”, a spus viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării Europene Nicu Popescu.

Miniștrii de externe Nicu Popescu și Luigi Di Maio, astăzi, au semnat și o declarație comună între Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene și Ministerul Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale al Republicii Italiene.

De menționat că programul șefului diplomației italiene include întrevederi și cu președinta Maia Sandu, președintele Parlamentului Igor Grosu și prim-ministra Natalia Gavrilița.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: