Un mitropolit pro-rus din Ucraina, verificat timp de 6 ore la granița moldo-ucraineană
Full Article 2 minutes read

Un mitropolit pro-rus din Ucraina, verificat timp de 6 ore la granița moldo-ucraineană

Starețul Lavrei Kiev-Pecersk, aflată sub jurisdicţia canonică a Patriarhiei Ruse, mitropolitul Pavel a fost oprit în regiunea Cernăuți din Ucraina, la granița cu Moldova, fiind suspectat de export a unor bunuri de valoare.

Verificarea starețului a durat 6 ore. Despre aceasta el a anunțat pe 2 octombrie, într-un mesaj video pe YouTube.

În presa ucraineană au apărut informații că starețul a fost reținut la graniță în timp ce încerca să exporte ilegal obiecte bisericești de valoare.

Ukrainskaia Pravda scrie că starețul a trecut granița Ucrainei cu Moldova la sfârșitul lunii septembrie, iar serviciile de control nu au avut nici o obiecție cu privire la bagajele sale.

Pe 2 octombrie, pe canalul de YouTube al starului a apărut un video în care acesta a confirmat că a fost oprit la granița cu Moldova și ținut timp de 6 ore la controlul vamal. Mitropolitul a precizat că a trecut granița cu Moldova în regiunea Cernăuți, fiind însoțit de alți clerici.

Starețul a dat asigurări că a avut la el trei icoane care nu au o valoare istorică. „Am cerut SBU să facă o poză acestor icoane. Ulterior, i-am binecuvântat, le-am dat câte o ciocolată, câte un calendar, am făcut o fotografie comună și am fost lăsați să intrăm. (…) Repet, nu aveam nimic”, a spus mitropolitul.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: