Un nou colegiu la Chișinău, de la 1 septembrie 2025? Austria va finanța construcția unei instituții în domeniul electronicii
Full Article 2 minutes read

Un nou colegiu la Chișinău, de la 1 septembrie 2025? Austria va finanța construcția unei instituții în domeniul electronicii

Autoritățile austriece vor finanța construcția unui colegiu, în domeniul electronicii, la Chișinău. Noua instituție va oferi programe de formare profesional-tehnică în conformitate cu standardele austriece. Colegiul ar urma să își înceapă activitatea de la 1 septembrie 2025. Precizările au fost făcute de reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova, pe 12 octombrie. 

Ministerul Educației a anunțat că autoritățile austriece vor finanța construcția la Chișinău a unui colegiu în domeniul electronicii.

Subiectul a fost discutat la Viena, în cadrul întrevederii ministrului Educației și Cercetării Dan Perciun cu omologul său austriac Martin Polaschek.

„Noua instituție va oferi programe de formare profesional-tehnică în conformitate cu standardele austriece. Colegiul ar urma să își înceapă activitatea de la 1 septembrie 2025”, au precizat reprezentanții Ministerului.

În cadrul întrevederii, cei doi miniștri au semnat scrisoarea de intenție pentru extinderea Memorandumului de înțelegere între Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova și Ministerul Federal al Educației, Științei și Cercetării al Republicii Austria. Documentul prevede extinderea colaborării în domeniul educației și formării profesionale, prin proiecte comune, care să contribuie la creșterea economică a celor două țări.

Tot la Viena, au comunicat reprezentanții Educației și Cercetării, ministrul Dan Perciun a vizitat două instituții de învățământ profesional tehnic.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: