Un nou grant din partea Japoniei, în sumă de circa 800 mii de euro, pentru sistemul de sănătate din Moldova
Full Article 1 minutes read

Un nou grant din partea Japoniei, în sumă de circa 800 mii de euro, pentru sistemul de sănătate din Moldova

Republica Moldova va obține, în perioada următoare, un nou grant din partea Japoniei, în valoare de 100 milioane de yeni japonezi, echivalentul a circa 800 mii de euro. Banii vor fi folosiți pentru achiziționarea și furnizarea echipamentului medical în cadrul Programului de dezvoltare economică și socială.

Executivul a aprobat, în ședința din 19 august, proiectul de lege privind ratificarea Acordului de grant, întocmit prin schimb de note, între cele două Guverne, semnat la finele anului 2020. Grantul oferit de Guvernul japonez va contribui la fortificarea capacităților sistemului de sănătate al Republicii Moldova, prin procurarea echipamentelor, produselor sau serviciilor medicale necesare, în baza unei liste prestabilite.

La implementarea tratatului se vor aplica facilitățile fiscale și vamale aferente realizării proiectelor de asistență tehnică și investițională în derulare, care cad sub incidența tratatelor internaționale la care țara noastră este parte.

***

În luna iulie, guvernul în demisie a aprobat un proiect care prevedere inițierea negocierilor și semnarea acordului prin care Japonia va oferi Republicii Moldova un grant în valoare de aproximativ 15 milioane de euro, pentru implementarea proiectului privind îmbunătățirea echipamentelor de prevenire a incendiilor.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: