Un nou pretor în sectorul Rîșcani – al treilea din ultimele luni. Cine este
Full Article 2 minutes read

Un nou pretor în sectorul Rîșcani – al treilea din ultimele luni. Cine este

Fostul consilier municipal al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) Victor Poleacov a fost numit în funcția de pretor al sectorului Rîșcani. Un ordin în acest sens a fost semnat de edilul capitalei, Ion Ceban, luni, 22 ianuarie. Informația a fost confirmată pentru NM de consiliera primarului Natalia Ixari.

Victor Poleacov a prezidat prima ședință de lucru a conducerii Preturii Râșcani în ziua în care a fost numit în funcție – pe 22 ianuarie. La ședință au participat vicepretorii, secretarul și șefii secțiilor preturii, precum și fostul conducător al instituției Mihail Furculiță.

„Pretorul a deschis ședința printr-un discurs accentuat despre importanța muncii în comun în beneficiul sectorului Rîșcani. A subliniat importanța interacțiunii eficiente a tuturor structurilor și subdiviziunilor pentru atingerea obiectivelor comune”, se arată într-o notă informativă emisă de Pretura sectorului Rîșcani.

Amintim că, pe 11 septembrie 2023, la ședința săptămânală a serviciilor Primăriei Chișinău, edilul Ion Ceban a anunțat că Mihail Furculiță este noul pretor al sectorului Râșcani. Furculiță a deținut anterior funcția de secretar al Preturii. La câteva ore după anunțul lui Ceban, deja fostul pretor  Vlad Melnic a declarat că a auzit despre demiterea lui „din presă”. Melnic a mai spus că „o astfel de comportare este inacceptabilă” și că a luat o decizie corectă să nu adere la MAN. „Anume asta mi s-a cerut pe parcursul ultimelor șase luni”, a adăugat el. Socialistul Vlad Batrîncea a criticat decizia lui Ceban de a-l demite pe Melnic și a dat de înțeles că decizia lui Ceban de a-l concedia pe Vlad Melnic a fost una politică.

Pe 3 noiembrie Melnic a anunțat că instanța de judecată a anulat dispoziția emisă de Ion Ceban cu privire la revocarea lui din funcție. Potrivit lui Melnic s-a decis restabilirea imediată a sa în funcția de pretor al sectorului Râșcani. Detalii – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: