Pretorul sectorului Râșcani, demis de Ceban, va fi restabilit la Primăria Chișinău? Acesta susține că instanța a anulat dispoziția primarului
Full Article 3 minutes read

Pretorul sectorului Râșcani, demis de Ceban, va fi restabilit la Primăria Chișinău? Acesta susține că instanța a anulat dispoziția primarului

Fostul pretor al sectorului Râșcani Vlad Melnic a anunțat pe 3 noiembrie că instanța de judecată a anulat dispoziția emisă de Ion Ceban cu privire la revocarea lui din funcție. Potrivit lui Melnic s-a decis restabilirea imediată a sa în funcția de pretor al sectorului Râșcani. Menționăm că în septembrie 2023, Ion Ceban a anunțat că Mihail Furculiță este noul pretor al sectorului, într-o reacție Melnic a spus că a aflat din presă că a fost demis. 

Pe 3 noiembrie, în timpul unor declarații ale Partidului Socialiștilor din fața Primăriei Chișinău, Vlad Melnic a anunțat că instanța a decis restabilirea lui în funcția de pretor al sectorului Râșcani.

Vreau să vă aduc la cunoștință că instanța de judecată a mai demonstrat încă o dată incompetența conducerii Primăriei de la Chișinău. Instanța a anulat dispoziția emisă de primarul general, ce ține de revocarea mea din funcție și a hotărât executarea imediată de restabilire ca pretor al sectorului Râșcani. (…) Astăzi, aici, în calitate de pretor alături de echipa care a contribuit la dezvoltarea acestui oraș… împreună am reușit să restabilim trotuarele, străzile, am renovat scuaruri, parcuri, am restabilit bulevardul Moscovei, strada Albișoara, strada Florilor, Dimo, Ceucari, parcul din Râșcani, sute de terenuri de joacă, de sport”, a comunicat Melnic.

Vlad Melnic a fost numit în funcția de pretor în iulie 2019. Pe 11 septembrie 2023, la ședința săptămânală a serviciilor Primăriei Chișinău, edilul Ion Ceban a anunțat că Mihail Furculiță este noul pretor al sectorului Râșcani. Furculiță a deținut anterior funcția de secretar al Preturii.

La câteva ore după anunțul lui Ceban, fostul pretor deja Vlad Melnic a declarat că a auzit despre demiterea lui „din presă”. Melnic a mai spus că „o astfel de comportare este inacceptabilă” și că a luat o decizie corectă să nu adere la MAN. „Anume asta mi s-a cerut pe parcursul ultimelor șase luni”, a adăugat el. Socialistul Vlad Batrîncea a criticat decizia lui Ceban de a-l demite pe Melnic. Parlamentarul a spus că Melnic, care este membru al PSRM, a fost „cel mai bun” pretor din toți cei pe care i-a avut sectorul Rîșcani. La fel Batrîncea a dat de înțeles că decizia lui Ceban de a-l concedia pe Vlad Melnic a fost una politică.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: