Profimedia Images

UN NOU RECORD: 1712 cazuri de COVID-19 și alte 19 decese, înregistrate în ultimele 24 ore

Alte 1712  cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, 4 cazuri sunt de import (România-1, Turcia-1, Ucraina-1, Italia-1). Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 105 852 cazuri.

Total teste efectuate – 3993 dintre care primar – 3636 şi repetat – 357.

Din numărul total de cazuri, 113 sunt lucrători medicali: medici-39, asistenți medicali-60, personal auxiliar-14.

În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internați 3636 pacienți confirmați cu infecția COVID-19, dintre care 253 în stare extrem de gravă (47 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată).

Alte  1231  persoane au fost vindecate. În total, 93 028  persoane au fost tratate de COVID-19.

În tratament la domiciliu cu forme ușoare de COVID-19 se află 5197 persoane, iar 29 246 sunt sub supraveghere la domiciliu.

Totodată, informăm despre înregistrarea altor decese provocate de COVID-19:

Deces 2251: Bărbat de 90 ani, din Transnistria. Comorbidități: insuficiență cardiacă, cardiomiopatie.
Deces 2252 : Femeie de 68 ani, din r-nul Soroca. Internată la data de SR Soroca. Comorbidități: diabet zaharat, obezitate, insuficiență cardiacă.
Deces 2253: Femeie de 55 ani, din mun. Chișinău. Internată la IMU. Comorbidități: insuficiență cardiacă, hipertensiune arterial, cardiopatie hipertensivă.
Deces 2254: Bărbat de 62 ani, din r-nul Florești. Internat la SR Florești. Comorbidități: diabet zaharat, obezitate.
Deces 2255: Femeie de 78 ani, din mun. Chișinău. Internată la SCM Gh. Paladi. Comorbidități: cardiomiopatie mixtă, insuficiență cardiacă, leucemie.
Deces 2256: Femeie de 68 ani, din mun. Chișinău. Internată la SCM Gh. Paladi. Comorbidități: insuficiență cardiacă, hipertensiune arterială, cardiomiopatie mixtă.
Deces 2257: Femeie de 73 ani, din mun. Chișinău. Internată la SCM Gh. Paladi. Comorbidități: diabet zaharat, cardiomiopatie mixtă.
Deces 2258: Bărbat de 63 ani, din mun. Chișinău. Internat la SCM Gh. Paladi. Comorbidități: hipertensiune arterială, leziune renală, cardiopatie hipertensivă.
Deces 2259: Bărbat de 76 ani, din r-nul Florești. Internat la SR Florești. Comorbidități: cașexie, anemie secundară.
Deces 2260: Bărbat de 79 ani, din r-nul Florești. Internat la SR Florești. Comorbidități: adenom de prostată.
Deces 2261: Bărbat de 62 ani, din r-nul Hîncești. Internat la SR Hîncești. Comorbidități: cardiopatie ischemică, fibrilație atrială cronică, insuficiență cardiacă.
Deces 2262: Bărbat de 70 ani, din r-nul Rezina. Internat la SR Rezina. Comorbidități: hipertensiune arterială, obezitate, diabet zaharat.
Deces 2263: Bărbat de 63 ani, din mun. Chișinău. Internat la IMU. Comorbidități: insuficiență cardiacă, nefropatie mixtă.
Deces 2264: Bărbat de 69 ani, din r-nul Edineț. Deces la domiciliu, refuz de spitalizare. Comorbidități: obezitate, hipertensiune arterială, obezitate.
Deces 2265: Femeie de 75 ani, din r-nul Ștefan Vodă. Internată la SR Ștefan Vodă. Comorbidități: cardiopatie mixtă, insuficiență cardiacă.

Deces 2266: Bărbat de 64 ani, din r-nul Cimișlia. Internat la SR Hîncești. Comorbidități: hipertensiune arterială.

Deces 2267: Femeie de 62 ani, din r-nul Taraclia. Internată la SR Taraclia. Comorbidități: insuficiență cardiacă, diabet zaharat, obezitate gr. IV.

Deces 2268: Bărbat de 91 ani, din mun. Chișinău. Internat la Institutul de Cardiologie. Comorbidități: insuficiență cardiacă.

Deces 2269: Cu profund regret, MSMPS anunță decesul dnei Alexandra Crăciun, în vârstă de 67 ani, care activat cu profesionalism și dedicație în calitate de medic chirurg, la Spitalul Raional Soroca. Dna Alexandra Crăciun a fost transferată  la data de 10 noiembrie, de la Spitalul Raional Soroca la Institutul de Medicină Urgentă. Exprimăm sincere condoleanțe și compasiune familiei îndurerate și colegilor. Dumnezeu să o odihnească în pace.

Până la ziua de azi, 54 lucrători medicali au decedat din cauza infecției COVID-19.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Sandu, mesaj de la Varșovia: „Moldova este mândră să fie alături de Polonia”

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, efectuează o vizită oficială la Varșovia, unde a susținut marți, 8 iulie, un discurs în cadrul conferinței comune cu omologul său polonez, Andrzej Duda. În declarațiile sale, șefa statului a evidențiat relațiile strânse dintre cele două țări, „bazate pe încredere, solidaritate și obiective comune”, menționând că parteneriatul moldo-polonez este „mai solid ca niciodată”.

Maia Sandu a apreciat sprijinul Poloniei pentru Republica Moldova în momentele de criză, precum pandemia, criza energetică și valul de refugiați, dar și susținerea oferită în parcursul european al țării.

„Polonia a fost de mult timp o sursă de inspirație pentru Moldova — prin transformarea sa democratică, modernizarea economică și parcursul său de succes către integrarea europeană”, a subliniat președinta.

Președinta a remarcat că Polonia a devenit recent a 20-a cea mai mare economie a lumii și a apreciat că „familiile poloneze nu au trăit niciodată mai bine — pentru că s-a investit în reforme și s-a construit un stat ancorat în valorile europene”.

Președinta Moldovei a amintit sprijinul oferit de Polonia în momente-cheie pentru țara sa, inclusiv în crizele pandemiei, energetice și în gestionarea refugiaților.

„În 2021, când Rusia a transformat gazul într-o armă, Moldova a făcut prima achiziție de gaz de pe piața liberă — și am apelat la o companie poloneză. Asistența poloneză face o diferență reală în comunitățile din întreaga Moldovă — modernizând școlile noastre, spitalele și instituțiile locale. Ne-ați ajutat să dotăm forțele noastre de ordine cu expertiză și echipamente pentru a rămâne reziliente într-un mediu de securitate din ce în ce mai complex. Ați sprijinit antreprenorii moldoveni — inclusiv prin finanțare din partea Băncii de Dezvoltare Poloneze  pentru întreprinderile mici și mijlocii”, a subliniat Sandu.

Șefa statului a vorbit și despre cooperarea economică, menționând că „asistența poloneză face o diferență reală în comunitățile din întreaga Moldovă — modernizând școlile noastre, spitalele și instituțiile locale”. Ea a amintit investițiile poloneze, inclusiv achiziția Purcari de către Grupul Maspex: „Acest parteneriat oferă produselor moldovenești acces la o rețea regională de distribuție puternică, un impuls important pentru exporturile noastre — și transmite un mesaj clar că Moldova este deschisă pentru afaceri”.

Președinta a încurajat firmele poloneze să investească în Moldova.

„Moldova oferă o bază eficientă din punct de vedere al costurilor și prietenoasă cu mediul de afaceri pentru acces pe piețe românească și ucraineană. Având o piață internă mai mică, suntem obligați, ca țară, să construim cea mai competitivă platformă de export din regiune și dorim ca firme poloneze ambițioase să valorifice acest potențial”, a mai menționat șefa statului.

Sandu a mai menționat și legăturile culturale și umane dintre cele două popoare: „În Moldova, o comunitate mică, dar mândră, de etnie poloneză continuă să-și păstreze patrimoniul cultural — o moștenire a istoriei noastre comune. Iar în Polonia, diaspora moldovenească construiește noi punți între popoarele noastre — prin muncă, studii și viață comunitară, contribuind la economiile ambelor țări”.

Președinta a elogiat vocea Poloniei în UE și a reiterat sprijinul Moldovei pentru Ucraina: „Suntem profund recunoscători Poloniei pentru sprijinul ferm acordat Ucrainei — pentru că, sprijinind Ucraina, contribuiți la protejarea Moldovei. Țineți acest război — și imperiul din spatele lui — departe de granițele noastre, departe de casele noastre. Ucraina poartă greul acestui război — iar curajul ei apără întreaga Europă. Onorăm această jertfă”.

Maia Sandu a reafirmat angajamentul pentru integrarea europeană: „Nu cerem scurtături. Ne facem temele — pentru că credem în acest proiect. Și pentru că vrem să contribuim la el”. Ea a transmis că Moldova este pregătită să întărească Uniunea Europeană „pentru regiunea noastră, pentru securitatea granițelor și pentru viitorul Europei”.

„Moldova este mândră să fie alături de Polonia. Și împreună, suntem hotărâți să construim o Europă mai puternică, mai sigură și mai unită”, a încheiat Maia Sandu.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: