objectiv.tv

Un nou record de infectări cu COVID-19 în Ucraina. Situația în alte țări

În ultimele 24 de ore, în Ucraina au fost depistate aproape 11 mii de cazuri de infectare cu COVID-19, cel mai mare număr de la începutul pandemiei. La nivel mondial, numărul de infectări se apropie de 50 de milioane.

În dimineața de 7 noiembrie, în Ucraina au fost anunțate 10 746 noi de îmbolnăvire cu coronavirus. Cele mai multe cazuri noi din ultimele 24 de ore au fost constatate în regiunile Harkov, Kiev, Jitomir, Hmelnițk și Lvov. De la începutul pandemiei, în Ucraina au contractat virusul aproape 451 mii de persoane. Dintre acestea – peste 8,3 mii au murit.

În România, în ultimele 24 de ore au fost raportate 9 937 de cazuri de COVID-19, din 36 202 teste. Până astăzi, 7 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 296 999 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19). Dintre aceștia,  7 793 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.

În Rusia, pentru a doua zi consecutiv sunt înregistrate peste 20 de mii de cazuri de infectare (20 396). Cele mai multe cazuri noi au fost depistate în regiunile Moscova, Sankt Petersburg, suburbiile Moscovei, Nijegorodskoi și Arhanghelsk. De la începutul pandemiei, în Rusia s-au infectat peste 1,7 mln de oameni, iar peste 30 de mii au murit.

La nivel mondial, până în prezent, au fost depistate peste 49,7 mln de cazuri de infectare cu COVID-19. Circa 1,2 mln de oameni au murit. Lideri la numărul de infectări rămân SUA (peste 10 milioane), India (8,4 mln), Brazilia (5,6 mln), Rusia (1,7 mln) și Franța (1,6 mln).

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Ce ar însemna pentru Moldova cumpărarea acțiunilor Purcari de către grupul polonez Maspex: „Este important”

În luna mai, a devenit public faptul că grupul polonez Maspex intenționează să cumpere pachetul majoritar de acțiuni al companiei Purcari (în prezent, grupul include fabricile Purcari, Bostavan, Bardar din Moldova, două crame în România și una în Bulgaria – NM). Într-un interviu pentru NM, Vasile Tofan, partener senior al fondului de investiţii private „Horizon Capital”, a explicat ce implică această tranzacție și ce impact poate avea pentru Republica Moldova.

Tofan a subliniat că Maspex este unul dintre cei mai mari jucători regionali în industria alimentară, cu venituri anuale de aproximativ 3,5 miliarde de euro, și că intrarea acestuia în acționariatul Purcari ar aduce beneficii importante. „A fost evident că un investitor strategic de talia Maspex ar aduce o altă forță în acționariat. Maspex deține branduri precum ‘Żubrówka’, cea mai vândută vodcă din Europa de Est, și Carlo Rossi, cel mai vândut vin din Polonia”, a explicat omul de afaceri.

El consideră că această tranzacție este o oportunitate majoră pentru Moldova, mai ales în ceea ce privește accesul pe piețe internaționale. „Este important pentru noi și pentru Moldova, deoarece avem un vin cu adevărat bun — poate cel mai bun din punct de vedere al raportului calitate-preț. Totuși, ne-a lipsit forța comercială necesară pentru a pătrunde în marile lanțuri de magazine — precum Tesco, Auchan, Biedronka (lanț polonez de retail) și altele. Pentru a concura cu asemenea retaileri și a ajunge pe rafturi, este nevoie de sprijin puternic”, a explicat Tofan.

În opinia sa, prezența Maspex va consolida poziția Purcari pe piața internațională și va contribui la creșterea exporturilor moldovenești: „Eu sunt convins că parteneriatul cu Maspex ne va oferi o forță comercială mult mai mare. La o cifră de afaceri de 100 de milioane de dolari a grupului Purcari și la dimensiunea Maspex, poziția noastră va fi mult mai solidă. Pentru Moldova, aceasta înseamnă o creștere semnificativă a exporturilor”.

Totodată, Tofan a menționat că Maspex are deja relații comerciale cu Moldova, prin intermediul brandului său Tymbark: „Ei deja cumpără cireșe, vișine, concentrat de mere. Cred că investițiile în această zonă se vor accelera”.

Referindu-se la detaliile tranzacției, omul de afaceri a precizat că, în prezent, nu poate oferi informații exacte despre cine va vinde acțiunile: „În prezent, o parte din acțiuni aparțin fondului Horizon Capital, o parte fondatorului companiei, Victor Bostan, iar o parte sunt tranzacționate liber la bursă și pot fi cumpărate de orice doritor. Deocamdată nu pot spune exact de la cine vor cumpăra acțiuni cei de la Maspex, pentru că, sincer, nici eu nu știu. Din informațiile publice, se știe că fondatorul Victor Bostan va păstra circa 75% din acțiunile sale — deci va vinde doar o parte și va rămâne la conducerea companiei. Restul investitorilor vor decide individual”, a subliniat Vasile Tofan.

În ceea ce privește prețul oferit de Maspex, Tofan a explicat că oferta include o primă generoasă față de cotațiile actuale: „aspex a oferit 21 RON pe acțiune, în timp ce anterior acțiunile se tranzacționau în jur de 14 RON. Este o primă de aproximativ 50% față de prețul de piață. Fiecare investitor decide singur dacă acceptă oferta. Ca să înțelegeți, avem aproximativ 70 de fonduri-investitor și circa 11.000 de investitori de retail — adică oameni simpli, care au cumpărat acțiuni”.

Întrebat de ce ar vinde cineva o companie profitabilă, omul de afaceri a explicat că astfel de decizii depind exclusiv de perspectiva fiecărui investitor: „Oferta presupune o primă de 50% față de prețul actual al pieței. Fiecare investitor își va face propria evaluare. Dacă mă întrebați personal, eu consider că este un preț bun”, a menționat partener senior al fondului de investiţii private „Horizon Capital”.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: