Un participant la protestele față de Lukașenko a încercat să se sinucidă în timpul ședinței de judecată (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Un participant la protestele față de Lukașenko a încercat să se sinucidă în timpul ședinței de judecată (VIDEO)

Stepan Latîpov, un locuitor al Minskului care a fost reținut în septembrie, a încercat să se sinucidă chiar în sala de judecată, scrie presa din Belarus. Înainte de comite acest gest, bărbatul a declarat că este șantajat de autorități, iar în cazul în care nu se va declara vinovat, apropiații săi riscă dosare penale.

Stepan Latîpov locuia la Minsk, în una dintre așa numitele „Curți ale schimbării” – cartiere în care grupurile de localnici protestează față de regimul Lukașenko. Bărbatul a fost reținut în septembrie 2020, iar tatăl său susține că, din 11 aprilie, acesta era deținut într-un izolator cu persoane care suferă de afecțiuni psihice.

Latîpov este acuzat de escrocherie în proporții deosebit de mari, organizarea unor acțiuni de grup „care încalcă flagrant” ordinea publică și opunere de forță poliției în timpul reținerii din 15 septembrie. De cealaltă parte, el se declara nevinovat.

În timpul procesului de judecată din 1 iunie, Stepan Latîpov a încercat să se sinucidă. Acesta a urcat pe un scaun și și-a înfipt un pix în gât. Înainte de asta, el a strigat: „Mi s-a spus că dacă nu mă declar vinovat, vor fi dosare penale pe numele rudelor și vecinilor”.

Bărbatul a fost transportat la spital. Potrivit portalului TUT.by, cușca în care era ținut Latîpov nu a fost descuiată minute în șir, întrucât cheile se aflau la cineva care nu era prezent în sala de judecată. El a fost scos din clădire în stare de inconștiență, iar organizația „Vesna” scrie că medicii au decis să îl inducă în comă artificială.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: