Un partid din România își deschide un birou la Chișinău. Șase deputați vor avea acces interzis (FOTO)
Full Article 2 minutes read

Un partid din România își deschide un birou la Chișinău. Șase deputați vor avea acces interzis (FOTO)

La Chișinău se va deschide biroul Partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR). Anunțul a fost făcut de către Vlad Bilețchi, consilierul deputatului român Boris Volosatîi, care este și directorul Liceului „Gheorghe Asachi”. Acesta a menționat că șase deputați socialiști care dețin cetățenia României vor avea acces restricționat. Mai mult, se vor face demersuri pentru retragerea cetățeniei acestora.

„Curând se vor deschide ușile biroului Parlamentar AUR – Deputat Boris Volosatîi la Chișinău! Urmează deschiderea birourilor Parlamentare AUR pentru cetățenii din statele Europene, proces complicat logistic din cauza interdicțiilor Covid. Vă așteptăm în audiență pentru a vă asculta și servi interesele legitime de cetățeni români. Și cei care din diferite motive nu sunt deocamdată cetățeni români în acte, dar sunt români în suflet sunt bineveniți și așteptați!”, se arată în mesaj.

Vlad Bilețchi a menționat că nu vor avea acces cei șase deputați ai Partidului Socialiștilor (PSRM) care dețin cetățenia României.

„Acces restricționat celor 6 deputați socialiști cu acte românești (complicii lui Igor Dodon). În privința lor se vor face toate demersurile pentru a fi retrasă cetățenia română pe motiv de Trădare de Patrie”, a mai scris Bilețchi.

🇷🇴Curând se vor deschide ușile biroului Parlamentar AUR – Deputat Boris Volosatîi la Chișinău!
🇷🇴Urmează deschiderea…

Publicată de VLAD BILEȚCHI pe Duminică, 10 ianuarie 2021

Partidul AUR, condus de George Simion, a obținut aproape 10% din voturi la alegerile românești din decembrie, intrând în parlament inclusiv grație rezultatelor bune din diasporă. Pe listele formațiunii a candidat și Boris Volosatîi, directorul liceului teoretic „Gheroghe Asachi”, care a obținut mandatul de deputat.

Presa a scris anterior că cei șase deputați PSRM care dețin cetățenia României sunt Alla Dolinţă, Corneliu Furculiţa, Anatolie Labuneţ, Radu Mudreac, Ghenadi Mitriuc şi Adrian Lebedinschi.

Contactată de NM, Irina Astahova, purtătoarea de cuvânt a PSRM, a declarat că formațiunea „nu comentează aberațiile”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: