Facebook/Vlad Bilețchi

Un partid din România își deschide un birou la Chișinău. Șase deputați vor avea acces interzis (FOTO)

La Chișinău se va deschide biroul Partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR). Anunțul a fost făcut de către Vlad Bilețchi, consilierul deputatului român Boris Volosatîi, care este și directorul Liceului „Gheorghe Asachi”. Acesta a menționat că șase deputați socialiști care dețin cetățenia României vor avea acces restricționat. Mai mult, se vor face demersuri pentru retragerea cetățeniei acestora.

„Curând se vor deschide ușile biroului Parlamentar AUR – Deputat Boris Volosatîi la Chișinău! Urmează deschiderea birourilor Parlamentare AUR pentru cetățenii din statele Europene, proces complicat logistic din cauza interdicțiilor Covid. Vă așteptăm în audiență pentru a vă asculta și servi interesele legitime de cetățeni români. Și cei care din diferite motive nu sunt deocamdată cetățeni români în acte, dar sunt români în suflet sunt bineveniți și așteptați!”, se arată în mesaj.

Vlad Bilețchi a menționat că nu vor avea acces cei șase deputați ai Partidului Socialiștilor (PSRM) care dețin cetățenia României.

„Acces restricționat celor 6 deputați socialiști cu acte românești (complicii lui Igor Dodon). În privința lor se vor face toate demersurile pentru a fi retrasă cetățenia română pe motiv de Trădare de Patrie”, a mai scris Bilețchi.

??Curând se vor deschide ușile biroului Parlamentar AUR – Deputat Boris Volosatîi la Chișinău!
??Urmează deschiderea…

Publicată de VLAD BILEȚCHI pe Duminică, 10 ianuarie 2021

Partidul AUR, condus de George Simion, a obținut aproape 10% din voturi la alegerile românești din decembrie, intrând în parlament inclusiv grație rezultatelor bune din diasporă. Pe listele formațiunii a candidat și Boris Volosatîi, directorul liceului teoretic „Gheroghe Asachi”, care a obținut mandatul de deputat.

Presa a scris anterior că cei șase deputați PSRM care dețin cetățenia României sunt Alla Dolinţă, Corneliu Furculiţa, Anatolie Labuneţ, Radu Mudreac, Ghenadi Mitriuc şi Adrian Lebedinschi.

Contactată de NM, Irina Astahova, purtătoarea de cuvânt a PSRM, a declarat că formațiunea „nu comentează aberațiile”.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Natalia Morari

Natalia Morari a comentat informația privind posibila interdicție în spațiul Schengen, alături de Ion Ceban: „Nu am confirmare oficială”

Ex-jurnalista Natalia Morari, care în ultimul an este implicată în politică și a candidat inclusiv la funcția de președinte al țării, a comentat informațiile apărute în presa din Moldova și România despre posibila interdicție în spațiul Schengen alături de primarul Chișinăului, Ion Ceban.

Morari a reacționat pe rețelele sociale, declarând că „știrea este prea serioasă” pentru a o comenta în lipsa unei confirmări oficiale:

„Știu că așteptați o reacție din partea mea, dar știrea e prea serioasă ca să comentez ceea ce a apărut doar pe surse. Nu am deocamdată nicio confirmare oficială. Dacă va apărea, neapărat voi veni cu o reacție”, a scris aceasta.

Al doilea nume vehiculat în presa din Moldova și România, privind interdicția în spațiul Schengen este cel al ex-premierului Vasile Tarlev, în prezent lider al Partidului „Viitorul Moldovei”. El nu a comentat deocamdată informațiile. De menționat că, în dimineața de 9 iulie, Tarlev a expediat presei un comunicat în care a informat despre participarea la conferința științifico-practică organizată de Universitatea „Ovidius” din Constanța. În seara de 9 iulie, pe pagina de Facebook a acestuia a fost publicată o secvență dintr-un interviu oferit presei române.

Amintim că, pe 9 iulie, Ministerul de Externe de la București a confirmat că autoritățile naționale au decis impunerea unei interdicții de intrare pe teritoriul României și în spațiul Schengen pentru Ion Ceban. Alături de edilul capitalei, alți doi cetățeni ai Republicii Moldova au fost vizați de aceeași decizie. Instituția a menționat că măsura a fost luată din „motive de securitate”. Alături de edilul Chișinăului, încă doi cetățeni ai Republicii Moldova au primit interdicții.

Ion Ceban a calificat decizia în privința sa drept „răfuială politică” din partea conducerii Republicii Moldova.

***

Precizăm că Natalia Morari a activat peste 15 ani în domeniul jurnalismului politic din Republica Moldova. De-a lungul timpului a lucrat la TV8, unde a avut propria emisiune politică și făcut parte din Consiliul de administrare al televiziunii. În 2021, Morari a părăsit Consiliul de administrare al televiziunii, invocând „presiunii” din partea Serviciului de Informații și Securitate (SIS). Morari a declarat că SIS o șantaja cu informații despre viața ei personală și a dezvăluit că tatăl copilului ei este controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, care ulterior a fost anunțat în căutare. Informația despre legătura lui Morari cu Platon a provocat un scandal, deoarece s-a aflat că ea a făcut interviuri cu el în timp ce erau deja într-o relație. În final, emisiunea ei de la TV8 a fost închisă definitiv, iar Morari a devenit unul dintre primele și puținele exemple de „cancel culture” în comunitatea profesională și politică din care făcea parte.

După acest eveniment, Natalia Morari a devenit o voce critică față de actualul președinte al țării, Maia Sandu, și partidului de guvernare, pe care i-a susținut în trecut.

În mai 2024, ex-jurnalista a fost organizatoarea unei întâlniri dintre mai mulți lideri politici de opoziție, care a avut drept scop discutarea posibilității de a identifica un candidat comun la alegerile pentru funcția de președinte – o inițiativă a socialistului Igor Dodon. Într-un final, inițiativa a eșuat, iar în luna iulie, Natalia Morari și-a anunțat intenția de concura la scrutinul prezidențial în calitate de „candidat independent”.

În martie 2025, ea a realizat un interviu cu fostul candidat la președinția României, Călin Georgescu.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: