Un polițist de frontieră, beat la volan, a tamponat o mașină la Fălești
Full Article 3 minutes read

Un polițist de frontieră, beat la volan, a tamponat o mașină la Fălești

Un polițist de frontieră a tamponat un automobil care staționa pe marginea unui drum din raionul Fălești. Cazul a fost făcut public pe rețelele de socializare. Potrivit autorului publicației, polițistul se afla în stare de ebrietate și conducea mașina cu viteză excesivă. Reprezentanții Poliției Republicii Moldova au confirmat pentru NM că au înregistrată informația despre acest caz. Iar Poliția de Frontieră a confirmat că polițistul este angajat al instituției. Cei din urmă au menționat că polițistul de frontieră se afla la volanul automobilului în afara orelor de serviciu. 

Cazul a fost făcut public pe o rețea de socializare de fiica șoferiței căreia i-a fost tamponată mașina. Potrivit acesteia, accidentul a avut loc pe 22 februarie, în jurul orei 20:05.

Ea spune că autorul accidentului este angajatul Poliției de Frontieră, inspector principal Iftodi Ștefan, care se întorcea de la muncă.

„Acesta aflându-se în stare de ebrietate avansată și conducând cu viteză excesivă pe teritoriul satului Călinești raionul Falești a tamponat mașina mamei mele Tomaș Nadejda… care staționa pe marginea drumului în apropiere de gospodăriei Strat”, susține autoarea publicației.

Potrivit acesteia, sunt mai mulți martori care „au văzut că așa numitul șef era în stare de ebrietate avansată”.

„Înaintea sosirii Poliției, subalternii „șefului” au încercat să înlocuiască șoferul cu unul treaz și au încercat să convingă partea vătămată să nu cheme poliția. Ulterior deplasându-se în orașul Fălești la Inspectoratul de Poliție pentru a fi testat cu aparatul de tip „Drager” s-a stabilit o concentrație de alcool în aerul expirat de 0,75 mh/l.”, declară femeia. „Așa numitul șef nu este la prima abatere de genul dat, în repetate rânduri se urcă în stare de ebrietate la volan”, adaugă ea.

Ofițerul de presă al Inspectoratul General al Poliției Diana Fetco a confirmat pentru NM informația despre producerea accidentului. „Confirm ca avem înregistrat așa caz”, a spus reprezentanta Poliției, adăugând că identitatea persoanei trebuie confirmată de Poliția de Frontieră, dacă este angajat al instituției sau nu.

Totodată Fetco a menționat că persoana supusă testului de alcoolemie, „Drager” a arătat o concentrație de 0,75 mg/l.

La rândul ei, pentru NM, purtătoarea de cuvânt a Poliției de Frontieră Raisa Novițchi a confirmat că „persoana implicată în accidentul rutier este polițist de frontieră”. „Se afla în afara orelor de serviciu”, a adăugat Novițchi.

„La nivelul Poliției de Frontieră au fost inițiate cercetări interne în vederea elucidării circumstanțelor și luării măsurilor legale ce se impun”, a conchis reprezentanta Poliției de Frontieră.

UPDATE: Șeful Poliției de Frontieră Rosian Vasiloi a reacționat la cazul polițistului de frontieră, depistat beat la volan și care a tamponat o mașină la Fălești. Conducerea instituției și-a cerut scuze pentru comportamentul polițistului de frontieră și a spus că nu va tolera încălcarea legii. Totodată, Vasiloi a dat asigurări că va informa personal opinia publică despre rezultatele cazului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: