Un tânăr din Ucraina, ajutat de doi bărbați din Briceni să treacă frontiera moldo-ucraineană
Full Article 2 minutes read

Un tânăr din Ucraina, ajutat de doi bărbați din Briceni să treacă frontiera moldo-ucraineană

Poliția de Frontieră, în coordonare cu Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, a reținut un cetățean ucrainean și doi locuitori din Briceni, care l-ar fi ajutat să traverseze ilegal frontiera, contra sumei de 3000 dolari americani.

Fapta infracțională a avut loc la 2 km de punctul de trecere a frontierei Grimăncăuți, Briceni.

În urma schimbului de informații dintre polițiștii de frontieră moldoveni și grănicerii din Ucraina, a fost depistat în apropierea frontierei de stat un automobil în care erau cei doi locuitori ai raionului Briceni, iar cetățeanul ucrainean cu vârsta de 24 de ani era ascuns la 300 metri distanță, după o remorcă.

După cercetarea locului comiterii infracțiunii, precum și căile de acces în zona de frontieră, într-un tufiș de lângă drum a fost găsită și ridicată suma de bani de 3000 dolari SUA, precum și file cu înscrisuri.

În discuția oamenilor legii cu tânărul din Ucraina, acesta a declarat că a sosit până la frontieră cu tatăl său, iar cei doi bărbați din Briceni identificați de către tatăl său prin cunoscuți urmau să-l preia contra sumei de bani ridicate. Atunci când erau pe cale să fie depistați de oamenii legii, cei doi i-au cerut să se ascundă, ca să evite tragerea la răspundere.

După reținerea tuturor, procurorii le-au formulat învinuirea pentru traversarea ilegală a frontierei de stat, iar aceștia au fost plasați în arest preventiv pentru 15 zile în izolatorul de detenție preventivă al Inspectoratului de Poliție Bălți.

Până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale, aceștia se prevalează de prezumpția nevinovăției.

Amintim că bărbații ucraineni cu vârste între 18 și 60 de ani nu au voie să părăsească țara. Această interdicție este valabilă în perioada de aplicare a legii marțiale.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: