Unele companii aviatice ar putea impune vaccinul anti-COVID drept condiție obligatorie pentru pasageri
Full Article 2 minutes read

Unele companii aviatice ar putea impune vaccinul anti-COVID drept condiție obligatorie pentru pasageri

Șeful companiei australiene Qantas Airlinies Alan Joyce consideră că, pe viitor, certificatul privind vaccinul împotriva coronavirusului va deveni o măsură obligatorie pentru toți călătorii din diferite țări. Această politică va fi adoptată și de compania Qantas, a declarat oficialul și a subliniat că, cel mai probabil, nu va fi singura, scrie BBC

„Examinăm posibilitatea schimbării regulilor de deservire a călătorilor avia. De exemplu, pasagerii curselor internaționale vor fi rugați să se vaccineze înainte să urce la bordul aeronavei”, a declarat Joyce.

Este prima declarație de acest fel din partea conducătorului unei companii aviatice mari. Anterior, companiile aviatice nu au vorbit despre posibilitatea interzicerii zborurilor pentru pasagerii nevaccinați.

Consilierul pe probleme de medicină a transportatorului aviatic IATA David Powell a declarat luni că, pe viitor, informația privind vaccinarea ar putea fi o măsură solicitată nu doar de către companiile aviatice, dar și de guverne.

„Cred că informația veridică despre starea de sănătate a pasagerului este foarte importantă”, citează Financial Times.

Săptămîna trecută, mai multe companii au anunțat despre elaborarea unor vaccinuri eficiente împotriva coronavirusului. Pfizer Medical, de exemplu, intenționează să producă 50 mln de doze până la sfârșitul anului.

Ținînd cont de faptul că preparatul este testat în șase țări: Argentina, Brazilia, Germania, SUA, Turcia și Emiratele Arabe Unite, în fiecare stat ar putea fi vaccinate circa 4 mln de persoane.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: