Ungaria oferă Moldovei o mie de autorizații suplimentare pentru transportatori
Full Article 2 minutes read

Ungaria oferă Moldovei o mie de autorizații suplimentare pentru transportatori

Agenția Națională Transport Auto (ANTA) comunică despre negocierile purtate cu Ministerul Inovației și Tehnologiilor al Ungariei pentru susținerea și încurajarea operatorilor de transport rutier, în condițiile actuale. În rezultat, a fost obținut contingentul suplimentar de 1000 autorizații pentru efectuarea transportului în tranzit pe teritoriul Ungariei cu unitățile de transport EURO III.  

Potrivit ANTA, autorizațiile acordate de către partea ungară sunt valabile până la 31 ianuarie 2023.

Totodată, sursa declară că autoritățile ungare au exprimat întreaga deschidere, la nivel politic, în ceea ce privește semnarea unui Acord de liberalizare a transportului de mărfuri cu Republica Moldova. „Referitor la evoluția subiectului respectiv vom reveni cu informații suplimentare”, comunică reprezentanții Agenției.

Anterior, ANTA informa că la demersul privind extinderea perioadei de tranzitare fără acte permisive, Ungaria a refuzat considerând că termenul acordat până la data de 17 martie a fost suficient pentru întoarcerea unităților de transport în Republica Moldova.

Astfel, operațiunile de transport rutier de mărfuri pe teritoriul Ungariei la moment sunt efectuate în baza autorizațiilor, cu înregistrarea electronică în sistemul BIREG. Atunci, autoritățile ungare au anunțat că acordă operatorilor de transport moldoveni pentru anul curent a unui contingent suplimentar de 1000 autorizații.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: