„Uniunea Europeană este alături de Republica Moldova”. Nicu Popescu, în urma unei discuții cu Josep Borrell
Full Article 1 minutes read

„Uniunea Europeană este alături de Republica Moldova”. Nicu Popescu, în urma unei discuții cu Josep Borrell

Vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene a avut o discuție cu șeful diplomației europene, Josep Borrell, înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politici de securitate. Oficialul moldovean declară că a vorbit cu oficialul european despre impactul agresiunii militare ruse împotriva Ucrainei, dar și consecințele pentru țara noastră. 

„Uniunea Europeană este alături de Republica Moldova – acesta este mesajul ferm de susținere pe care l-am primit din partea șefului diplomației europene, Josep Borrell, înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politici de securitate”, comunică Popescu, pe Facebook.

Oficialul moldovean spune că a discutat cu vicepreședintele Comisiei Europene despre „impactul dramatic al agresiunii militare ruse împotriva Ucrainei, consecințele pentru țara noastră – în special vulnerabilitățile din sectorul energetic – și despre agenda de reforme în drumul nostru de modernizare europeană”.

„Am apreciat susținerea neclintită a UE pentru integritatea teritorială și suveranitatea țării noastre, inclusiv în contextul încălcării inacceptabile a spațiului nostru aerian de către rachetele rusești care au fost folosite pentru atacuri asupra țintelor și infrastructurii civile din țara vecină”, susține Popescu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: