„Uniunea Europeană este alături de Republica Moldova”. Nicu Popescu, în urma unei discuții cu Josep Borrell
Full Article 1 minutes read

„Uniunea Europeană este alături de Republica Moldova”. Nicu Popescu, în urma unei discuții cu Josep Borrell

Vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene a avut o discuție cu șeful diplomației europene, Josep Borrell, înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politici de securitate. Oficialul moldovean declară că a vorbit cu oficialul european despre impactul agresiunii militare ruse împotriva Ucrainei, dar și consecințele pentru țara noastră. 

„Uniunea Europeană este alături de Republica Moldova – acesta este mesajul ferm de susținere pe care l-am primit din partea șefului diplomației europene, Josep Borrell, înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politici de securitate”, comunică Popescu, pe Facebook.

Oficialul moldovean spune că a discutat cu vicepreședintele Comisiei Europene despre „impactul dramatic al agresiunii militare ruse împotriva Ucrainei, consecințele pentru țara noastră – în special vulnerabilitățile din sectorul energetic – și despre agenda de reforme în drumul nostru de modernizare europeană”.

„Am apreciat susținerea neclintită a UE pentru integritatea teritorială și suveranitatea țării noastre, inclusiv în contextul încălcării inacceptabile a spațiului nostru aerian de către rachetele rusești care au fost folosite pentru atacuri asupra țintelor și infrastructurii civile din țara vecină”, susține Popescu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: