Urmărirea penală în dosarul VENTO, finalizată. Părțile vătămate și persoanele învinuite fac cunoștință cu probatoriul
Full Article 2 minutes read

Urmărirea penală în dosarul VENTO, finalizată. Părțile vătămate și persoanele învinuite fac cunoștință cu probatoriul

Urmărirea penală în dosarul VENTO a fost finalizată, informează Procuratura Generală. Actualmente, părțile vătămate, cât și persoanele învinuite sunt în proces de luare a cunoștinței cu probatoriul acumulat de procurori, înainte ca acesta să fie trimis în judecată. 

Potrivit sursei citate, actul de inculpare îl vizează pe Viorel Morari, fostul șef al Procuraturii Anticorupție și un fost subaltern de-al său, ambii acuzați pentru patru capete de acuzare: exces de putere, fals în acte publice, reținerea sau arestarea ilegală și tragerea cu bună-știință la răspundere penală a unei persoane nevinovate – acțiuni comise în privința co-proprietarilor rețelei de benzinării VENTO.

Amintim că, la finele anului trecut frații Igor și Adrian Borș, co-proprietarii rețelei de benzinării VENTO au fost reabilitați în drepturi, după ce s-a ajuns la concluzia că în 2018 au fost persecutați, reținuți, arestați, deposedați de avere și trași ilegal la răspundere penală într-un dosar la comandă.

Numele fraților Andrian și Igor Borș se regăsește în lista celor 38 de dosare, care ar reprezenta rezultatul unor comenzi politice și care au dus la urmărirea penală și judecarea, pe nedrept, a mai multor persoane.

Menționăm că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanței.

Mai multe detalii despre dosarul VENTO puteți citi AICI.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: