Următoarea etapă a negocierilor dintre Kiev și Moscova va avea loc mâine, a anunțat Peskov
Full Article 2 minutes read

Următoarea etapă a negocierilor dintre Kiev și Moscova va avea loc mâine, a anunțat Peskov

Negocierile dintre delegațiile Rusiei și Ucrainei vor avea loc mâine, 14 martie, comunică RIA Novosti cu referire la secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov. Cei de la TASS spun că negocierile se vor desfășura prin videoconferință. 

Anterior, membrul delegației ruse, șeful Comitetului Dumei de Stat pentru Afaceri Internaționale Leonid Sluțkii a declarat că în comparație cu începutul procesului de negocieri, Moscova și Kievul au făcut progrese semnificative în obținerea unui rezultat. Potrivit lui, acest progres „poate crește în zilele următoare într-o poziție comună a ambelor delegații, în documentele de semnare”, comunică RIA Novosti.

Amintim că Mihail Podolyak, consilier al șefului biroului prezidențial ucrainean, a declarat că Rusia și Ucraina se apropie de un compromis în procesul de negociere. Declarația a fost făcută într-un interviu pentru Kommersant.

Podolyak a spus că părțile au des întâlniri video. „Grupul de ucraineni și reprezentanții rușilor discută anumite probleme, au început să vorbească despre ceva, dar nu să arunce ultimatumuri”, a precizat el.

Consilierul a mai spus că părțile discută despre condițiile de încetare a focului, problema despăgubirii pentru daunele aduse infrastructurii distruse a Ucrainei, procesul de retragere a trupelor ruse de pe teritoriul țării și condițiile unui acord de pace.

„Partea rusă se uită deja [la situație] mult mai adecvat. Dar trebuie să mai treacă ceva timp pentru ca ei să înțeleagă 100% situația în care a nimerit Rusia, dar nu Ucraina”, a comunicat Podolyak. 

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: