Urmează noi ridicări de imunitate în rândul parlamentarilor? Ion Munteanu: Deputații care au părăsit PSRM – „în vizorul meu personal”
Full Article 2 minutes read

Urmează noi ridicări de imunitate în rândul parlamentarilor? Ion Munteanu: Deputații care au părăsit PSRM – „în vizorul meu personal”

Deputații care au părăsit rândurile Partidului Socialiștilor din Republica Moldova se află în vizorul direct al procurorului general interimar, Ion Munteanu, și al Procuraturii Anticorupție (PA). Declarația a fost făcută de șeful interimar al Procuraturii Generale (PG), Ion Munteanu, în timpul examinării cererii de ridicare a imunității parlamentare a deputatei Marina Tauber.

„Avem în prezent în Parlamentul Republicii Moldova așa un fenomen. Câțiva deputați, vreo 5, au migrat dintr-o fracțiune către alta. S-au vândut sau au fost vânduți? Vrem să știm dacă o să veniți în Parlament pentru aceste fapte sau nu, pentru ridicarea imunității”, s-a întrebat deputatul PAS Igor Chiriac.

Drept răspuns, șeful interimar al Procuraturii Generale (PG), Ion Munteanu, a dat asigurări că urmărește personal acțiunile parlamentarilor transfugi.

„Vă asigur că fenomene de tipul acesta sunt în vizorul meu personal și al Procuraturii Anticorupție. La timpul potrivit vom da o calificare în dependență de probele care urmează a fi acumulate”, a declarat de la tribuna centrală a Parlamentului Ion Munteanu.

„Dl deputat, așa finuț v-ați exprimat: „au migrat”, parcă-s cocostârci. Sunt „coșcojemete” traseiști. Kuliokari. Migrarea e pentru floră și faună”, a declarat, la rândul său, speakerul Igor Grosu.

Amintim că deputații Vasile Bolea și Alexandr Suhodolskii au anunțat pe 22 mai că părăsesc rândurile PSRM și că aderă la Partidul „Renaștere”. Se întâmplă după ce Comitetul Executiv al PSRM a cerut, pe 18 mai, Consiliului Republican al formațiunii, excluderea lui Bolea și Suhodolskii din rândurile partidului. Totodată, Comitetul i-a solicitat lui Bolea și Suhodolskii să renunțe la mandatele de deputat, însă cei doi au ales să rămână în calitate de parlamentari independenți.

Anterior, din PSRM au plecat deputații Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan. Înainte de aceasta, alți 10 primari aleși pe lista PSRM au anunțat aderarea la „Mișcarea Pentru Popor”. E vorba de primari din sate ale raioanelor Soroca, Cantemir, Sîngerei, Comrat, Briceni, Căușeni și Drochia.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: