Ursula von der Leyen: „Susținem pe deplin eforturile Republicii Moldova”
Full Article 2 minutes read

Ursula von der Leyen: „Susținem pe deplin eforturile Republicii Moldova”

Comisia Europeană susține Republica Moldova în eforturile sale de a face față impactului războiului pe care Rusia îl duce în Ucraina. Asigurarea vine din partea președintei Comisiei, Ursula von der Leyen. Potrivit înaltei oficiale europene, Comisia lucrează pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

„Susținem pe deplin eforturile de a face față impactului războiului Rusiei, cu finanțare și asistență tehnică pentru economia și securitatea energetică a acesteia”, a declarat Ursula von der Leyen în cadrul unei întrevederi cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu.

De asemenea, în cadrul întrevederii, președinta Comisiei Europene a dat asigurări că lucrează pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. „Salut eforturile de reformă depuse”, a precizat von der Leyen într-un mesaj postat pe Tweeter.

Într-o postare pe Tweeter, președinta Maia Sandu a precizat că în cadrul întrevederii cu Ursul von der Leyen au fost abordate, în special, subiecte precum securitatea regională, criza energetică cu care se confruntă țara noastră, precum și agenda de reforme pe care Moldova s-a angajat să o realizeze în parcursul său european. Totodată, președinta a mulțumit Comisiei Europene pentru asistența oferită în gestionarea impactului războiului.

Precizăm că întrevederea dintre președinta Comisiei Europene, Ursul von der Leyen, și președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut loc la New York, în cadrul celei de-a 77-a sesiune a Adunării Generale a ONU.

Amintim că Republica Moldova a semnat, la 3 martie 2022, cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Pe 23 iunie 2022, țara noastră a primit statul de țară candidată pentru aderarea la UE, alături de Ucraina.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: