„Vă rog mult, mai puține cratițe cu sarmale”. Usatîi a permis accesul în cimitirele din Bălți (VIDEO) de Paștele Blajinilor
Full Article 2 minutes read

„Vă rog mult, mai puține cratițe cu sarmale”. Usatîi a permis accesul în cimitirele din Bălți (VIDEO) de Paștele Blajinilor

În zilele de 9-10 mai, de Paștele Blajinilor, cimitirele din municipiul Bălți vor funcționa în regim obișnuit. În afară de asta, pe 9 mai, în centrul orașului, se vor desfășura evenimente consacrate Zilei Victoriei, însă fără participarea copiilor. Anunțul a fost făcut pe 5 mai, de primarul de Bălți, Renato Usatîi. 

Potrivit edilului, nu are sens închiderea cimitirelor de Paștele Blajinilor, întrucât mulți locuitori vor merge în sate, iar acolo locurile de veci nu vor fi închise.

„Jumătate de oraș sunt oameni care s-au născut într-un sat sau altul sau orașe ale țării. Nu văd niciun sens în restricționarea activității cimitirelor, ținând cont de faptul că cei care vor merge în localitățile de baștină, oricum se vor întoarce”, a argumentat Usatîi și a menționat că se aștepta la o decizie în acest sens la nivel național.

Renato Usatîi este de părere că decizia trebuia adoptată de Comisia Națională pentru Situații de Urgență și de responsabilii din domeniul sănătății. În același timp, primarul de Bălți a îndemnat localnicii să respecte măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului.

„Vă rog foarte multe, haideți să mergem mai puțin cu cratițele cu sarmale, plăcinte, etc. Unul a gustat, i-a transmis altuia paharul, ș.a.m.d. Haideți să respectăm distanța socială. Aglomerațiile vor provoca consecințe serioase pentru toată țara”, a spus Usatîi.

De asemenea, Usatîi a menționat că evenimentele consacrate Zilei Victoriei se vor desfășura în acest an pe 9 mai. La Bălți va fi organizat un marș, însă fără participarea minorilor.

În același timp, politicianul a menționat că nu consideră că barurile și restaurantele ar trebui să își sisteze activitatea după ora 22:00.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, în ultimele două săptămâni, în mun. Bălți au fost testate pozitiv cu COVID-19 circa 250 de persoane.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: