„Va trebui să întreprindem acțiuni radicale”. Ciocoi anunță posibile noi restricții în contextul pandemiei
Full Article 2 minutes read

„Va trebui să întreprindem acțiuni radicale”. Ciocoi anunță posibile noi restricții în contextul pandemiei

Premierul interimar Aurel Ciocoi nu exclude că autoritățile vor decide înăsprirea restricțiilor în contextul pandemiei de coronavirus. Decizia ar putea fi luată din cauza numărului tot mai mare de noi infectări, înregistrate în ultimele două săptămâni. Informația a fost făcută publică în cadrul ședinței de guvern din 12 februarie.

„Urmărim în continuare și teamă mi-e că, dacă numărul de infectări va continua să crească, va trebui să revenim la anumite decizii în cadrul Comisiei naționale extraordinare. Să revenim la anumite restricții pentru a ne asigura că facem tot posibilul pentru a ne opune extinderii noilor cazuri de infectări. Nu vor fi decizii ușoare, va trebui să întreprindem acțiuni radicale, dar suntem în fața unor decizii pe care va trebui să le luăm”, a declarat Aurel Ciocoi.

Ministrul interimar al Sănătății Tatiana Zatîc a precizat că, în ultimele două săptămâni, numărul de noi cazuri a crescut semnificativ.

„Pericolul și îngrijorarea noastră cea mai mare, conform calculelor estimate de specialiști, dacă săptămâna trecută am avut o creștere cu 30% a numărului de cazuri, posibilitatea de creștere în săptămâna aceasta este de +20%. Și numărul cazurilor grave este în creștere cu 30%. Este o povară extrem de mare asupra sistemului medical”, a explicat Zatîc.

Secretarul de stat al Ministerului Sănătății a anunțat că a fost suplimentat numărul de paturi pentru pacienții infectați.

„Capacitățile de spitalizare sunt în diminuare. Activăm paturile pe care le-am dezactivat în luna ianuarie, deschidem, suplimentar, 130 de paturi în municipiul Chișinău, Spitalul de ftiziopneumologie municipal este redeschis deja, după o perioadă de suspendare a activității. Posibilitățile sunt limitate și extinderea numărului de pturi limitează accesul la alte servicii. Este foarte important ca oamenii să respecte normele de protecție”, a conchis Zatîc.

Potrivit celui mai recent bilanț, peste 167 de mii de moldoveni au fost testați pozitiv cu COVID-19. Cel puțin 3607 dintre aceștia au murit, inclusiv 79 de lucrători medicali.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: